U bent hier

VUB today

Nieuws

  • Met Pokémon Go is de afgelopen dagen een razend populaire hype opgekomen die zelfs al Facebook en Snapchat voorbijstak. Jong en oud verenigen zich en gaan zowel overdag als op onzalige uren de straat op om hun pokémoncollectie aan te vullen. Onze augmented reality-expert Peter Schelkens schijnt zijn licht op de technologie achter de app.

  • Turkse vlagIn de nasleep van de militaire couppoging voert de Turkse regering momenteel een zuivering uit van de openbare sector. Daarbij zijn naar schatting al meer dan 50.000 mensen opgepakt, geschorst of ontslagen. Hoewel de actie uitgaat van een democratisch verkozen bewind, uit de Vrije Universiteit Brussel haar grote bezorgdheid over deze gang van zaken. Ze doet immers vrezen voor het voortbestaan van de rechtsstaat en de vrijheid van meningsuiting in Turkije. Meer in het bijzonder veroordeelt de VUB het gedwongen ontslag van meer dan 1.500 academici, waaronder tal van universiteitsdecanen en -rectoren. De universiteit betreurt ook de golf van ontslagen en schorsingen in het Turkse leerplichtonderwijs, die al meer dan 15.000 personen treft. De VUB drukt eveneens haar verontwaardiging uit over het feit dat alle Turkse academici die zich in het buitenland bevinden onmiddellijk moeten terugkeren.

  • Een biopsie is de enige screeningmethode om met zekerheid vast te stellen of weefsel al dan niet kwaadaardig is. De huidige biopsiemethoden zijn echter nog vaak inaccuraat. Biofotonica biedt met miniatuurspectrometers een oplossing aan.

Events

  • 03 sep
  • 24 sep
  • 26 sep
  • 26 sep
  • 27 sep

VUB Foundation

Noodnummers

Bewaking / Campus security
02 629 21 76
Noodnummer / Emergency number
02 629 11 11
Infopunt
02 629 20 10

Schrijf je in voor de SMS alert

Contact

Infopunt studenten: 
+(32) 2 629 20 10
info@vub.ac.be

Persrelaties:
+(32) 473 96 41 37 
sicco.wittermans@vub.ac.be
Raadpleeg de persberichten en -contacten

Bekijk het organogram of gebruik het VUB-telefoonboek

Pleinlaan 2
1050 Brussel

campus Etterbeek - campus Jette - campus Kaai