U bent hier

News

 • bibVrijdag 22 mei gaf de Brusselse regering groen licht voor de financiering van drie grote VUB-projecten. Voor het zwembad op de campus Etterbeek komt er 2 miljoen euro. Voor het onderzoeks- en innovatieproject ICity wordt 9,8 miljoen euro opzijgezet. Voor een proefproject waarbij er in de kazernes aan de Generaal Jacqueslaan koten worden gebouwd, wordt 11,3 miljoen euro vrijgemaakt. Het geld komt uit structuurfondsen die voor de helft door de Europese Unie en voor de helft door het Brussels Gewest worden gedragen.

 • Patrick Stewart, VUB eredoctor 2015De Vrije Universiteit Brussel voegt nog een klinkende naam toe aan haar eredoctoraten 2015 die ze vrijdag 29 mei uitreikt. Het gaat om de Britse acteur Sir Patrick Stewart, die de rol van kapitein Jean-Luc Picard vertolkt in de bekende science fictionreeks Star Trek. Stewart wordt voorgedragen door de Faculteit Ingenieurswetenschappen en de overlegstructuur Exacte Wetenschappen.

 • VUB Eredoctoraten 2015Eind mei reikt de Vrije Universiteit Brussel haar eredoctoraten 2015 uit aan prominente wetenschappers en aan personen die zich op maatschappelijk vlak onderscheiden hebben.

  De gelauwerden zijn de Surinaamse politica Marie Levens, de Keniaanse Fransisca Anyango en de Australische ex-premier Julia Gillard. Zij krijgen een eredoctoraat voor hun inzet om zoveel mogelijk kinderen toegang te geven tot kwalitatief onderwijs. Gillard nam haar eredoctoraat overigens al in februari in ontvangst.

  Verder gaat een gemeenschappelijk eredoctoraat naar Lucie Van Crombrugge en postuum naar de in 1984 overleden gynaecoloog Willy Peers, voor hun strijd voor het recht op abortus. En ten slotte zijn er nog eredoctoraten voor de Italiaanse pionier in gen- en celtherapie Luigi Naldini en voor de Britse gerenommeerde historicus Peter Burke. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 29 mei om 10u30 in Aula Q op campus Etterbeek.

  Lees de biografieën van de gelauwerden.

Events

 • 30 jun to 01 jul
 • 01 jul
 • 05 sep
 • 03 nov to 04 nov

Personeel en studenten

Vind je je vertrouwde informatie niet terug?
Ga naar het portaal voor:

PERSONEEL

STUDENTEN

Contact

Infopunt studenten: 
+(32) 2/629.20.10
info@vub.ac.be

Persrelaties:
+(32) 473/96 41 37 
sicco.wittermans@vub.ac.be
Raadpleeg de persberichten en -contacten

Bekijk het organogram of gebruik het VUB-telefoonboek

Pleinlaan 2
1050 Brussel

campus Etterbeek - campus Jette - campus Kaai