U bent hier

News

 • Prof. dr. Willem Elias heeft op vrijdag 17 april ontslag genomen als decaan van de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen. De onmiddellijke aanleiding van zijn beslissing is de commotie die is ontstaan rond een controversiële facebookpost die hij plaatste na de dood van zijn vriend Steve Stevaert. De Vrije Universiteit Brussel had zich al gedistantieerd van de uitlatingen die de decaan had gedaan.

 • D-SCOPE onderzeoksgroepVrijdag 3 april 2015 werd op de campus van de Vrije Universiteit Brussel officeel het startschot gegeven van D-SCOPE. D-SCOPE heeft als doel ouderen de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk kwaliteitsvol oud te worden in de eigen thuisomgeving.

 • Facebook LogoIn een artikel van het gerenommeerde Amerikaanse dagblad Wall Street van vandaag (donderdag 9 april) wordt bevestigd dat Facebook het bestaan van een ‘tracking cookie’ erkent. Die cookie blijft het internetgebruik van personen volgen nadat die personen hun lidmaatschap van Facebook hebben opgezegd.

 • VUB Eredoctoraten 2015Eind mei reikt de Vrije Universiteit Brussel haar eredoctoraten 2015 uit aan prominente wetenschappers en aan personen die zich op maatschappelijk vlak onderscheiden hebben.

  De gelauwerden zijn de Surinaamse politica Marie Levens, de Keniaanse Fransisca Anyango en de Australische ex-premier Julia Gillard. Zij krijgen een eredoctoraat voor hun inzet om zoveel mogelijk kinderen toegang te geven tot kwalitatief onderwijs. Gillard nam haar eredoctoraat overigens al in februari in ontvangst.

  Verder gaat een gemeenschappelijk eredoctoraat naar Lucie Van Crombrugge en postuum naar de in 1984 overleden gynaecoloog Willy Peers, voor hun strijd voor het recht op abortus. En ten slotte zijn er nog eredoctoraten voor de Italiaanse pionier in gen- en celtherapie Luigi Naldini en voor de Britse gerenommeerde historicus Peter Burke. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 29 mei om 10u30 in Aula Q op campus Etterbeek.

  Lees de biografieën van de gelauwerden.

Events

 • 16 jan tot 30 apr
 • 26 apr
 • 30 jun tot 01 jul
 • 05 sep
 • TBA

Personeel en studenten

Vind je je vertrouwde informatie niet terug?
Ga naar het portaal voor:

PERSONEEL

STUDENTEN

Contact

Infopunt studenten: 
+(32) 2/629.20.10
info@vub.ac.be

Persrelaties:
+(32) 473/96 41 37 
sicco.wittermans@vub.ac.be
Raadpleeg de persberichten en -contacten

Bekijk het organogram of gebruik het VUB-telefoonboek

Pleinlaan 2
1050 Brussel

campus Etterbeek - campus Jette - campus Kaai