nieuwsitem

Studenten 2e bachelor stelden hun ontwerpen voor in Rozebeke-Zwalm

augustus 2016

Studenten 2e bachelor stelden hun ontwerpen voor in Rozebeke-Zwalm

Onze studenten 2e bachelor Architectonische Ingenieurswetenschappen bogen zich over een specifieke site in de landelijke Zwalmstreek, onder de titel 'Co-housing Rozebeke'. Het project kadert in het onderzoek van 'Erfgoed en Maatschappij', een jaarlijks wederkerend thema in de vakopleiding aan de VUB. Ze lieten hun ontwerpvaardigheden los op een voormalige dorpshoeve en omliggend terrein. De bakstenen dienstgebouwen zijn gesitueerd rondom een gekasseide binnenplaats met mestvaalt en dateren minstens uit de 18de eeuw.

In hun eindwerk werkten ze rond het thema reconversie – de omschakeling, de herstructurering en het hergebruik van bestaande gebouwen, structuren en terreinen. Deze organisch gegroeide dienstgebouwen worden daarom in dit ontwerp behouden. In deze dorpskern met overwegend residentiële bebouwing ontwerpen de studenten op de beschikbare site een co-housing project met integratie van de organisch gegroeide hoevegebouwen. Verrassende resultaten zoals een rehab-farm, een woonerf met atelierwoningen of een brouwerij met assistentiewoningen zijn te bezichtigen aan de hand van talrijke maquetten en plannen.

In onderstaande links vindt u meer informatie.

stay in contact with ARCH