nieuwsitem

Onze studenten op 7de Concrete Design Competition

september 2016

Onze studenten op 7de Concrete Design Competition

In de herfst van 2015 daagde de 7de Concrete Design Competition studenten architectuur en ingenieursweten-schappen uit om het potentieel van beton te onderzoeken binnen het thema METAMORPHOSIS, een verandering in uitzicht, karakter, toestand of functie.

De internationale jury, onder leiding van Dirk Jaspaert, oordeelde dat vier studenten van onze vakgroep deze uitdaging met succes aangingen. Het ontwerp van Bruce Forton, Lennert Van Rompaey, Thomas Schoukens en Bastien Damsin voor een reeks kleurrijke betontegels is volgens het juryrapport “surprisingly easy and feasible” en “revisits an old technique with a nice innovation”.

Als waardering mochten deze studenten deelnemen aan een master class gehost door de TU Berlijn en gefaciliteerd door Bureaubakker in de historische Peter Behrens Hall. Gedurende een week ontwikkelden zij een modulair gevel-element door de plasticiteit van beton te combineren met textielbekisting. Voor Bruce, Lennert, Thomas en Bastien was het een inspirerende ervaring.

stay in contact with ARCH