nieuwsitem

Brussels Studies Institute award

november 2016

Brussels Studies Institute award

Op 25 november 2016, tijdens de Nacht van de Kennis over Brussel ontving onderzoeker Linsy Raaffels de Brussels Studies Institute Award met haar master thesis: Architects’ houses in Brussels: from the late 18th until the 20th century. Deze prijs bekroont de masterthesis die het meest bijdraagt tot een betere kennis over Brussel.

In haar thesis, met als promotoren Inge Bertels, Stephanie Van de Voorde en Jonas Lindekens, geeft Linsy de eerste grondige analyse van architectenwoningen, hun relevantie voor de architect ’s oeuvre en hun rol binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zij evalueerde daarvoor 252 woningen en deed dat door een veelledig onderzoek. Deze analyse ondersteunt toekomstige waardebepalingen en vrijwaart zo het architecturaal erfgoed dat Brussel rijk is.

Bekijk de resultaten van haar onderzoek via:
linsyraaffels.wixsite.com/architectshouses

Aansluitend op haar master thesis start Linsy een doctoraatonderzoek bij ARCH. Onder het promotorschap van prof. Inge Bertels en Stephanie Van de Voorde zal zij in samenwerking met Barbara Van Der Wee Architecten werken aan valorisatiestrategieën binnen hetzelfde onderwerp.

stay in contact with ARCH