nieuwsitem

Masterthesisprijs 2016

december 2016

Masterthesisprijs 2016

Tijdens de proclamatie van de faculteit Ingenieursweten- schappen op vrijdag 16 december ontvingen ARCH-alumni Frederik Vandyck en Quinten Dewinter een prijs voor hun typologie van de Antwerpse stadsrand. Deze masterthesis ontwikkelden zij onder het promotorschap van prof. Haike Apelt en Stefan Braun. (Foto: John Stapels)

In hun thesis geven Frederik en Quinten een antwoord op de vraag: can type as a base ingredient for mixed-use development strategies serve as a tool for micro-central densification of Antwerp’s suburbs? Daarvoor verkenden zij eerst het historisch en hedendaags debat rond ‘suburbia’, ‘mixed-use development’ en ‘typologie’, maakten zij een doorgedreven documentatie en analyse van architecturale types in Antwerpen en testten zij hypotheses, afgeleid uit de verkenning, tijdens een gedetailleerde ontwerpoefening. Op basis van deze analyses konden Frederik en Quinten besluiten dat het verdichten van bestaande stadsdelen of kernen in ontwikkeling erg haalbaar wordt dankzij het gebruik van types als basisingrediënt voor ‘mixed-use development’.

Ben je ook geïnteresseerd in een masterthesis binnen de brede expertise van ARCH? Neem dan zeker contact op met een van de onderzoekspromotoren.

stay in contact with ARCH