nieuwsitem

Architectenwoningen 'ontraaffeld'

februari 2017

Architectenwoningen 'ontraaffeld'

Het thesisonderzoek van Linsy Raaffels, VUB Bruface alumna Ingenieurswetenschappen: Architectuur, naar architecten- woningen in Brussel werd recent opgepikt door het tijdschrift Bruzz. In het nummer van 1 februari, licht Linsy toe welke bijzondere eigenschappen ze ontdekte. Loop snel naar één van de Bruzz-verdeelpunten of lees het artikel online.

Linsy licht toe hoe ze haar inventaris van 252 architectenwoningen in Brussel opstelde en wat de eigenschappen van die bijzondere woningen zijn. Ook het ontwerpgedeelte van haar thesis, over de persoonlijke woning van architect Louis Herman De Koninck in Ukkel (1924), komt aan bod. Het huis waar De Koninck zestig jaar gewoond heeft, zou je de autobiografie van de architect kunnen noemen en kreeg een toekomst als huismuseum aangemeten in haar ontwerpportfolio.

Het artikel sluit alvast aan bij een van de doelstellingen van haar doctoraatsonderzoek Architects’ houses in Brussels. Strategies for valorisation (onder begeleiding van Inge Bertels en Stephanie Van de Voorde (VUB ae-lab) en in samenwerking met B. Van der Wee Architects). Naast het wetenschappelijk onderzoek is het immers belangrijk om de kwaliteiten van dit erfgoed te communiceren naar het breder publiek om een grotere bewustmaking te genereren. Want, zoals Linsy in het artikel zegt, met de verwachte bevolkingsgroei en de druk op de beschikbare ruimte is het documenteren van die architecturale parels net nu zo cruciaal.

stay in contact with ARCH

linkedin