nieuwsitem

Summer Workshop ‘Circular Retrofit Lab’ van 4 tot 6 juli over omkeerbare bouwoplossingen

juni 2017

Deze zomer organiseren Anne Paduart en Stijn Elsen een drie-daagse Summer Workshop in kader van het â€˜Circular Retrofit Lab’, het Belgische pilootproject van het H2020 project 'Buildings As Material Banks'. Van 4 juli - 6 juli zullen een team geïnteresseerde studenten kennismaken met het ontwerp en de reële montage van omkeerbare duurzame bouwoplossingen.

Dit team studenten zal worden bijgestaan door een technisch team om succesvol nieuwe omkeerbare wandoplossingen te integreren in een bestaande context, zijnde het Circular Retrofit Lab.
In vier bestaande modules van de campuskoten op de VUB campus van Etterbeek zullen drie verschillende wandoplossingen - elk met een eigen focus op montage snelheid, materialen, omkeerbaarheid en herbruikbaarheid - getest worden.

Elk design team zal daarna verder uitgedaagd worden om creatief uit de hoek te komen met nieuwe toepassingen voor deze nieuwe bouwmethoden die in elk van deze drie oplossingen gebruikt zal worden.
Hoe kunnen we bijvoorbeeld nieuwe interieur-elementen maken met de teruggewonnen onderdelen van de muren die vandaag zijn gemonteerd? Een TRANSFORM jury beloont de meest veelbelovende oplossingen!
Uiteraard worden sociale activiteiten georganiseerd aansluitend op de workshops!

Interesse om deel te nemen? Stuur dan voor 15 juni een mailtje naar Anne Paduart (apaduart@vub.ac.be) met een paar zinnen over wie je bent en waarom je graag zou deelnemen!

stay in contact with ARCH