jaarboekSinds het academiejaar 2003-2004 geeft de vakgroep van de architectonische ingenieurswetenschappen een jaarboekje uit met een overzicht van alle activiteiten. Deze jaarboekjes zijn verkrijgbaar op onze vakgroep. De digitale versies zijn beschikbaar via de links hieronder.

2015-2016

De vakgroep Architectonische Ingenieurswetenschappen brengt weer verslag uit van het afgelopen academiejaar door middel van het traditionele jaarboek. Met deze 13e editie nemen we je mee langs de vele activiteiten die deze unieke sfeer creëren: de alumni-avond, ontwerpateliers, onderzoeksworkshops en -projecten, de architectuur- en studiereis, maar ook lezingen, openlesdagen, de architectuurweek en ciné:atelier.

Bekijk het jaarboekje (pdf-formaat)

2014-2015

Dat een jaar aan de vakgroep Architectonische Ingenieurswetenschappen naast 'moeilijk en zwaar' vooral 'boeiend, hartverwarmend, inspirerend, uitdagend en innoverend' is, willen we met het 12de jaarboek nog eens bevestigen. Daarom nemen we je in dit boek mee langs de vele activiteiten die deze unieke sfeer creëren: de alumni-avond, ontwerpateliers, onderzoeksworkshops en -projecten, de architectuur- en studiereis, maar ook lezingen, openlesdagen, de architectuurweek en ciné:atelier.

Misschien was je er zelf bij en blik je graag terug of ben je nieuwsgierig geworden naar de typische ARCH-sfeer. Kom dan gerust je exemplaar bij ons halen of download het hier.

Bekijk het jaarboekje (pdf-formaat)

2013-2014

Bij het einde van het academiejaar hoort de publicatie van het jaarboekje van de vakgroep ARCH. In navolging van de feesteditie (7x5 jaar ARCH), heeft ook dit jaarboekje een grondige update gekregen. Het jaarboekje brengt nog steeds een overzicht van alle onderwijs-, onderzoeks- en studentenactiviteiten van het afgelopen academiejaar, maar nu in een nieuwe, meer overzichtelijke lay-out. Bovendien kan je naast de jaarlijkse rubrieken over de ontwerpateliers, de onderzoeksgroepen, de architectuurweek, de architectuurreis enzovoort, nu ook nieuwe rubrieken terugvinden, zoals een interview met een beginnende en een afgestudeerde student. Veel leesplezier!

Bekijk het jaarboekje (pdf-formaat)

7x5

In het academiejaar 2013-2014 bestaat de opleiding ingenieur-architect 7x5 jaar en dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ter ere van deze 35ste verjaardag hebben we een overzichtspublicatie uitgebracht waarin we de geschiedenis van de jonge opleiding uit de doeken doen, opnieuw tot leven gebracht door beeldmateriaal, interviews enzovoort. In dit boekje vind je onder meer alles over het onstaan van deze opleiding, over de mensen die het allemaal mogelijk hebben gemaakt, het onderzoek dat eraan verbonden is en over de geschiedenis van onze studentenvereniging. Veel leesplezier!

Bekijk het 7x5 boekje (pdf-formaat)

2012-2013

Het academiejaar 2012-2013 zit erop. Dit betekent dat er een nieuwe uitgave is van het jaarboekje van de vakgroep ARCH. In dit boekje vind je een overzicht van de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten die dit jaar aan onze vakgroep hebben plaatsgevonden, maar ook van uitstappen en evenementen zoals de jaarlijkse architectuurreis en –maand. Veel leesplezier!

Bekijk het jaarboekje (pdf-formaat)

2011-2012

Weer een jaar voorbij! In dit negende jaarboek geven we jullie een overzicht van de mooiste momenten van de opleiding ingenieurswetenschappen: architectuur! De eindjury’s van ontwerpateliers, de publieke verdediging van doctoraten, de studiereis en de gekte van de architectuurmaand.
Je ontdekt het allemaal in het jaarboek 2011-2012 van de vakgroep ARCH. Veel leesplezier!
Klik hier voor het jaarboek 2011-2012 in pdf-formaat .

2010-2011

Voor de achtste keer op rij vatten we voor jou de belangrijkste gebeurtenissen en hoogtepunten van de opleiding ingenieurswetenschappen: architectuur samen. We nemen je mee naar momenten van ontroering: de eindjury’s van ontwerpateliers, de publieke verdediging van doctoraten, de verkwikkende studiereis en de gekte van de architectuurmaand.
Je ontdekt het allemaal in het jaarboek 2010-2011 van de vakgroep ARCH. Veel leesplezier!
Klik hier voor het jaarboek 2010-2011 in pdf-formaat .

2009-2010

Ecologie was dit jaar de rode draad doorheen alle ontwerpateliers in 2009-2010. Maar wat is dat dan wel: ‘ecologische architectuur’ of ‘ecologisch bouwen’?
Je ontdekt de verschillende resultaten in het jaarboek 2009-2010 van de vakgroep ARCH. Ook een overzicht van het onderzoek dat verricht wordt aan de vakgroep vind je er in terug. Veel leesplezier!
Klik hier voor het jaarboek 2009-2010 in pdf-formaat .

2008-2009

Minimum wonen werd dit jaar als overkoepelend thema van alle ontwerpateliers in 2008-2009 voorgesteld. Maar wat is er nu zo boeiend aan minimum wonen? Je ontdekt het allemaal in het jaarboek 2008-2009 van de vakgroep ARCH. Ook een overzicht van het onderzoek dat verricht wordt aan de vakgroep vind je er in terug. Veel leesplezier!
Klik hier voor het jaarboek 2008-2009 in pdf-formaat of ga naar de "expo" pagina waar je het jaarboek online kan bekijken.

2007-2008

"De aankomende inhaaloperatie scholenbouw vormde de aanleiding voor de keuze van het jaarthema voor de ontwerpateliers in 2007-2008. Het tweede, derde, vierde en vijfde jaar van de opleiding hebben zich hier door middel van één of meerdere opdrachten in verdiept.."
Klik hier voor het jaarboek 2007-2008 in pdf-formaat.

2006-2007

"Dit academiejaar heeft de vakgroep gekozen voor een gemeenschappelijke ontwerpuitdaging, de studie met betrekking tot de toekomstige (duurzame) ontwikkeling van de HORTECO site te Vilvoorde (Land- en tuinbouwschool, inclusief de opleiding tuin- en landschapsarchitectuur van de Erasmushogeschool Brussel)."
Klik hier voor het jaarboek 2006-2007 in pdf-formaat.

2005-2006

"Dit jaar werkt de vakgroep rond het bergip ´ FLOW´. Zoals het begrip zelf betekent, heeft het geen vastomlijnde betekenis. Vergelijkbaar met een zwerm- of kolkvorm, herken je ergens wel een vorm, doch de vorm zelf is niet statisch gestructureerd, noch scherp begrensd. De fragmenten van een totaliteit bewegen en nemen steeds een nieuwe positie in, maar de totaliteit blijft herkenbaar..."

2004-2005

"...bij de aanvang van het academiejaar 2004-2005 werd beslist om opnieuw rond een thema te werken.
Geen plaatsgebonden thema zoals vorig jaar (de kust), maar iets universeler. Na een enthousiaste woordenstorm kwam ´TRANS´ uit de bus. TRANS deed ons de bestaande activiteiten vanuit een andere invalshoek benaderen en was de voedingsbodem voor nieuwe initiatieven..."

2003-2004

Hier is het eerste jaarboek. De leden van de vakgroep zijn van oordeel dat het ogenblik is aangebroken om onze opleiding en het onderzoek te positioneren binnen de universitaire gemeenschap en om bij middel van het jaarwerk enkele van onze specifieke kenmerken duidelijk te stellen.

stay in contact with ARCH

linkedin