Met de steun van deMens.nu (Unie Vrijzinnige Verenigingen) wordt aan de vakgroep FILO sinds het academiejaar 2006-2007 de Leerstoel Humanistiek ingericht. De leerstoel heeft als doel het ethische en moraalwetenschappelijke onderzoek van actuele maatschappelijke vraagstukken te bevorderen.

Contactpersoon

Prof. dr. Gily Coene
lokaal 5B457A
tel. 02/629.26.46

terug naar boven


Op dinsdag 17 december 2013 (11u-13u, lokaal F4.104) zal Prof. dr. Joachim Duindam, hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht, een gastcollege geven getiteld Humanisme, geestelijke weerbaarheid en de betekenis van voorbeeldige figuren. Alle studenten zijn hierop welkom. Gelieve wel vooraf uw aanwezigheid te bevestigen bij titularis Prof. dr. Gily Coene.

terug naar boven


In het kader van de Doctoral Schools wordt er op woensdag 22 en donderdag 23 mei 2013 te Gent een interuniversitair gender research seminar georganiseerd. Diverse keynote lectures en master classes staan op het programma. Voor onze vakgroep is Gily Coene betrokken als coördinator. Toegankelijk voor iedereen met een MA diploma en/of voorkennis m.b.t. gender studies. Certificaten van deelname ten behoeve van een doctoraatsopleiding worden eventueel uitgereikt. Meer informatie over programma en inschrijvingsprocedure is te vinden op de website van dit seminar.

terug naar boven


Op donderdag 29 november 2012 (14u-16u, D.2.20) geeft Prof. Ton Jorna van de Universiteit voor Humanistiek Utrecht een gastles in de cursus Inleiding tot de praktijk van de Humanistiek (master). Andere geïnteresseerden zijn ten zeerste welkom, wel graag uw aanwezigheid per e-mail bevestigen bij Prof. Gily Coene.

terug naar boven


Onder het titularisschap van professor Gily Coene vindt in het voorjaar van 2012 het tweede semester van de lessenreeks rond ‘Georganiseerde vrijzinnigheid’ plaats.

Het programma vindt u hier.

terug naar boven


Naar aanleiding van de internationale vrouwendag op donderdag 8 maart 2012 organiseert de Leerstoel Humanistiek, vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen, Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met UPV, deMens.nu, huisvandeMens en Rhea, VUB een viertal korte uiteenzettingen, gevolgd door een panelgesprek van 11u00 tot 14u00 in de Stoa (campus Etterbeek).

Deelnemers aan het panelgesprek

 • Vrouwenlevens, vrij van godsdienst
  Prof. dr. Magda Michielsens, em. vrouwenstudies
 • Gender, religie en secularisme
  Drs. Nelle VandenBrandt, UGent
 • Feminisme binnen de International Humanist and Ethical Union
  Mevr. Sonja Eggerickx, voorzitter deMens.nu
 • Single vrouwen met verschillende achtergronden
  Mevr. Saddie Choua, cineaste
 • Inleiding en moderatie: prof. dr. Gily Coene, Leerstoel Humanistiek, vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen Vrije Universiteit Brussel

Om 13u00 wordt u een broodjeslunch aangeboden.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht! Gelieve vóór 6 maart uw aanwezigheid te bevestigen.
huisvandeMens Brussel – Stalingradlaan 18-20, 1000 Brussel
[E] brussel@demens.nu – [T] 02 242 36 02 – [W] www.demens.nu

Verder lezen…

terug naar boven


Nascholing NCZ
De Verdwijnende Kindertijd: perceptie of realiteit

Darwin vs God? Omgaan met wetenschap en overlevering

Nascholgingsdag Darwin in de klas

Studiedag: spiritualiteit

Lezingenreeks: naar een humanistische kijk op migratie

Nascholingsdag kernenergie

terug naar boven


©2004-2016 • Vrije Universiteit Brussel • Pleinlaan 2 • 1050 Elsene • Tel.: 02/629.21.11 • info@vub.ac.bedisclaimer
Wordpress-sjabloon (o.b.v. VUB-huisstijl) door Robrecht Vandemeulebroeckewebmaster VUBwebmaster FILO