Faculteit lanceert unieke Multilingual Master
Anderstalige studenten kunnen vanaf volgend jaar in de faculteit de 'Master of Arts in Linguistics and Literary Studies' voor het eerst volgen. Dit nieuwe programma leidt tot een Engelstalig diploma Taal- en Letterkunde. VUB is hiermee uniek in Vlaanderen en België.

Studenten kunnen uit zes talen (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Spaans) kiezen tussen de opties ‘twee talen’ of ‘één taal’. De doelgroep van de opleiding omvat zowel Nederlandstalige als anderstalige studenten met een bachelordiploma.

Nieuwe interuniversitaire masteropleiding Gender en Diversiteit
Vanaf academiejaar 2014-2015 kunnen studenten met een academische bacheloropleiding in de humane en sociale wetenschappen inschrijven voor een nieuwe interuniversitair masteropleiding Gender en Diversiteit. De opleiding staat ook open voor masters uit alle studiegebieden die zich willen specialiseren in de genderstudies als interdisciplinaire opleiding volgend op een andere master.

De nieuwe opleiding is een gemeenschappelijk initiatief van de vijf Vlaamse Universiteiten - KU Leuven, UAntwerpen, UGent, UHasselt en Vrije Universiteit Brussel - en zal worden aangeboden als een eenjarig programma van 60 studiepunten. Coördinerende instelling is de UGent.

Het programma bestaat uit drie verplichte vakken die op een dag gedurende het eerste semester in een centrale locatie in Brussel worden georganiseerd. De verdiepingsvakken worden aan de verschillende universiteiten aangeboden, maar kunnen op afstand via teleclassing aan de VUB gevolgd. Daarnaast is er een stage, één of meerdere keuzevakken en een masterproef.

Wie meer info over de nieuwe interuniversitaire masteropleiding wil, kan die vinden op de speciaal daartoe ontwikkelde website.

Studiebegeleiding / Study Guidance

Hoe zit dat met die buispunten? Je vindt het antwoord op my.vub.ac.be/deliberatie
Wist je dat de VUB jouw studievoortgang bewaakt? Lees er meer over op my.vub.ac.be/studievoortgang
Ken jij de stand van jouw leerkrediet? my.vub.ac.be/leerkrediet

What if you failed exams? Read more on my.vub.ac.be/deliberatie
Did you know the VUB monitors your study progress? Read more on my.vub.ac.be/studievoortgang
Do you know your study credit? my.vub.ac.be/en/faq/what-my-study-credit

Met vragen hierover kan je ook terecht bij de studietrajectbegeleiders, mevr. Janneke Van den Hoven en de heer Nick Stassens.

Examenrooster Augustus 2014

Belangrijk bericht aan de studenten

De examenroosters voor tweede zittijd staan online in de rubriek studenten !!

©2004 • Vrije Universiteit Brussel • Pleinlaan 2 • 1050 Elsene • Tel.: 02/629.21.11 • info@vub.ac.be