Vrije Universiteit Brussel

 

Groene ruimten - milieutips

 

Vrije Universiteit Brussel maakt deel uit van groene netwerk!

De campussen van de Vrije Universiteit Brussel maken deel uit van het groene netwerk van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze worden dan ook beschouwd als deel van de routes waarlangs dieren zich kunnen verplaatsen in de stad. Sta eens stil bij de groene ruimten op de campussen van de Vrije Universiteit Brussel!

 

Neen aan zwerfvuil!

De Vrije Universiteit Brussel geeft continu veel geld uit aan het opruimen van zwerfvuil dat wordt achtergelaten in het groen tussen de gebouwen. Deponeer a.u.b. steeds uw afval in de daartoe voorziene vuilbakjes.

 

Breng een bezoek aan de Oude Hoogstamboomgaard op campus Jette

Op de campus Jette van de Vrije Universiteit Brussel bevindt zich een oude hoogstamboomgaard, één van de negen biologisch waardevolle boomgaarden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het beheer van de boomgaard is in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers. Samenlevingsopbouw en de Jeugdbond voor Natuur en Milieu zijn er zeer actief. Snoeien van fruitbomen, maaien van kruiden, aanleggen van kruiden- en moestuin, plukken van fruit, natuurobservatie... Lijkt het je wat? Kom dan eens een kijkje nemen in de boomgaard.

Voor meer informatie over het boomgaardproject, neem contact op met de milieucoördinator.

©2004 • Vrije Universiteit Brussel • Pleinlaan 2 • 1050 Elsene • Tel.: 02/629.21.11 • info@vub.ac.be