Vrije Universiteit Brussel

 

Water - milieutips

 

Spoel geen gevaarlijke producten door de gootsteen!

Al het water dat door de Vrije Universiteit Brussel wordt geloosd komt ongezuiverd in de openbare riolering terecht. Laat daarom alle producten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu of voor de mens afvoeren met het gevaarlijk afval. Klik hier voor meer informatie over de inzameling van gevaarlijk afval.

Hoe weet je of een product schadelijk is voor mens of milieu? Raadpleeg de veiligheidsinformatiebladen (ook Material Safety Data Sheets genoemd) die je werd bezorgd door de leverancier van deze producten. De veiligheidsinformatiebladen van heel wat producten kan je ook terugvinden op het internet, bijvoorbeeld op de website van de International Labour Organization.

Heb je vragen bij de inzameling van de chemicaliŽn? Neem contact op met de milieucoŲrdinator!

 

Kuip je gevaarlijke vloeistoffen in!

Alle vloeibare gevaarlijke producten en het vloeibaar gevaarlijk afval dient in een inkuiping te worden geplaatst, zodat er zich bij eventuele lekken geen producten ongecontroleerd gaan verspreiden.

 

Maak melding van lekkende kranen of toiletten!

Lekken zijn belangrijke oorzaken van nodeloos waterverbruik. Maak melding van lekkende kranen of toiletten bij de Technische Dienst, op de campus Etterbeek op tel. 3111 (of per e-mail naar infradesk@vub.ac.be) en op de campus Jette op 4103 en 4251.

 

Gebruik water spaarzaam!

Laat in laboratoria of toiletten de waterkraan niet nodeloos lopen.

 

Gebruik de spaarknop bij het doorspoelen van het toilet

Maak gebruik van de spaarknop bij het doorspoelen van het toilet. Je bespaart daarmee grote hoeveelheden water!

©2004 • Vrije Universiteit Brussel • Pleinlaan 2 • 1050 Elsene • Tel.: 02/629.21.11 • info@vub.ac.be