VUB verlicht werkbelasting profs

‘s Ochtends onderzoeker. In de namiddag leraar. En ‘s avonds specialist in een panel. Professoren houden voortdurend verschillende ballen in de lucht. Naar aanleiding van onderzoek uitgevoerd door de onderzoeksgroep TOR, pakt rector Caroline Pauwels uit met een reeks maatregelen om het personeelsbeleid van de Vrije Universiteit Brussel te versterken.

Read more

Lang leve de dagelijkse sleur

Tijdens de werkweek zien onze dagen er voor 40 procent hetzelfde uit. Een dagelijkse sleur volgens sommigen, maar die routine maakt het leven wel heel wat makkelijker en voorspelbaarder. Het is daarnaast ook gewoon noodzakelijk om te kunnen functioneren als samenleving. ‘Het lijkt misschien allemaal bijzonder saai, maar net dankzij routine en structuur blijft er tijd over om leuke dingen te doen’, zegt socioloog Theun Pieter van Tienoven in de krant en op de radio.

Read more

Dag van de Sociologie 2017: call for papers

Op 8 juni 2017 organiseren de Vlaamse Vereniging voor Sociologie (VVS), de Nederlandse Sociologische Vereniging (NSV) en de Vrije Universiteit Brussel de zeventiende Dag van de Sociologie in Brussel.

Read more

Daily Routines: Studying temporal structures and the organization of everyday life

Break through your daily routine on Friday the 20th of January 2017 at 2 pm with the doctoral thesis defence in social sciences of Theun Pieter van Tienoven on, well… daily routines.

Read more

Millennials minder honkvast dan hun ouders

Millennials, de groep geboren tussen 1980 en 2000, verkiezen de vrijheid, flexibiliteit en nieuwe ervaringen boven het materiële. Iets kopen of een lening aangaan stellen ze liever uit ten voordele van het avontuur en de exploratie. Al is de hang naar stabiliteit niet ver weg en blijft het een levenslange missie om die twee te combineren. Sociologen Bram Spruyt en Ignace Glorieux gaven hun visie in De Standaard.

Read more