Geen man/vrouw overboord

Op 7 maart 2017 organiseerde de dienst Diversiteitsbeleid van de Vlaamse Overheid voor de derde maal de Genderdag. Dit jaar lag de focus van dit sensibiliserend initiatief voor haar personeelsleden en andere geïnteresseerden op de verschillende loopbaanpaden en groeikansen die mannen en vrouwen ervaren. Socioloog Theun Pieter van Tienoven verzorgde één van de workshops.

Read more

Professor Glorieux bij Cath & gasten

Gisteren gaf Professor Glorieux tijdens ‘Cath en gasten’ uitleg over hoe vaderschapsverlof zou kunnen bijdragen tot meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Read more

Sociologists get to work

Op donderdag 9 maart vindt het ‘Sociologists get to work’-evenement plaats. De doelstelling is, net zoals de laatste editie twee jaar geleden, om studenten sociologie (3de BAC en Master) perspectief en inspiratie te geven met betrekking tot hun nakende arbeidsmarktintrede.

Read more

VUB verlicht werkbelasting profs

‘s Ochtends onderzoeker. In de namiddag leraar. En ‘s avonds specialist in een panel. Professoren houden voortdurend verschillende ballen in de lucht. Naar aanleiding van onderzoek uitgevoerd door de onderzoeksgroep TOR, pakt rector Caroline Pauwels uit met een reeks maatregelen om het personeelsbeleid van de Vrije Universiteit Brussel te versterken.

Read more

Lang leve de dagelijkse sleur

Tijdens de werkweek zien onze dagen er voor 40 procent hetzelfde uit. Een dagelijkse sleur volgens sommigen, maar die routine maakt het leven wel heel wat makkelijker en voorspelbaarder. Het is daarnaast ook gewoon noodzakelijk om te kunnen functioneren als samenleving. ‘Het lijkt misschien allemaal bijzonder saai, maar net dankzij routine en structuur blijft er tijd over om leuke dingen te doen’, zegt socioloog Theun Pieter van Tienoven in de krant en op de radio.

Read more