Vrije Universiteit Brussel


Welkom

Welkom op de website van de Master na Master Archivistiek: Erfgoedbeheer en Hedendaags Documentbeheer.

De Master na Master Archivistiek: Erfgoedbeheer en Hedendaags Documentbeheer is een samenwerkingsverband tussen de universiteiten van Brussel, Leuven, Gent en Antwerpen. Ze is de enige opleiding in Vlaanderen die archivarissen-documentbeheerders vormt op universitair niveau.

De website richt zich op drie doelgroepen:

1. toekomstige studenten archivistiek die vooral op de pagina's Opleiding structuur en inhoud, Opleiding praktisch en Veel gestelde vragen over de opleiding een antwoord op hun vele vragen zullen vinden. De vragen in de rubriek Veel gestelde vragen werden om het zo overzichtelijk mogelijk te maken, ingedeeld volgens onderwerp.

2. instellingen die graag een stagiair van de opleiding willen ontvangen. Zij vinden hier wat meer informatie.

3. mensen die algemene informatie over de opleiding archivistiek zoeken.

Heb je nog vragen waarop je geen antwoord vindt op de website, dan kan je uiteraard altijd contact opnemen. Terug naar boven


Start academiejaar 2017-2018

Op maandag 25 september 2017 om 10u start de Master Archivistiek: Erfgoedbeheer en Hedendaags Documentbeheer met een infosessie op de Campus Etterbeek van de VUB (zie campusplan).

Je krijgt dan een algemene uitleg over het verloop van de opleiding en over wat er van de studenten verwacht wordt gedurende het jaar. Uiteraard is er daarna tijd voor het beantwoorden van alle vragen in verband met het programma, het lessenrooster, de stages, het eindwerk, enz. Noteer alvast dat diezelfde dag de lessen starten:

  • 13u - 'Werkcollege in de Archivistiek'
  • 17u - 'Archivistiek: theorie en methodologie'
De exacte lokalen worden in september 2017 aangekondigd.

 

©2004 • Vrije Universiteit Brussel • Pleinlaan 2 • 1050 Elsene • Tel.: 02/629.21.11 • info@vub.ac.be