Maak kennis met onze rector voor 1 week!

Op donderdag 6 juli vond in de U-Residence de finale van "Rector for 1 week" plaats. De 4 overgebleven finalisten namen het tegen elkaar op tijdens presentaties, een business game, een debat en speeddate sessie met de rector. Een intensieve maar leerrijke dag waarbij ze op verschillende zaken getest werden. Na intern overleg door de jury kwam studente communicatiewetenschappen Jana Goyvaerts als winnares uit de bus. Zij zal tijdens de week van de academische opening mogen meelopen met rector Caroline Pauwels en haar bijstaan tijdens verschillende activiteiten, een unieke kans!

Lees hier het volledige artikel: http://www.vubtoday.be/nl/content/studente-jana-goyvaerts-wordt-rector-v...

Alvast een dikke proficiat van het volledige VUB Career Center Team aan alle finalisten en aan onze nieuwe rector for 1 week!

Wat doen wij?

Het VUB Career Center is een centrale dienst van de Vrije Universiteit Brussel die de kloof tussen studenten en de arbeidsmarkt wil verkleinen. Je kan er terecht voor advies in verband met de opmaak van je CV en motivatiebrief, maar ook voor hulp tijdens de zoektocht naar een (eerste) job en voor begeleiding tijdens het sollicitatieproces. Dit kan zowel door persoonlijke begeleiding als door collectieve workshops. Deze service is er exclusief voor studenten en alumni van de VUB.

Sinds oktober 2016 heeft de VUB een partnership met The Adecco Group en staan onze career coaches klaar om (ex-) studenten te begeleiden.

Het VUB Career Center biedt ook ondersteuning voor je stage. Zo kan je er terecht voor de opmaak van je stagecontract en het laten ondertekenen daarvan.

Team

Het team bestaat uit drie enthousiaste professionals die verantwoordelijk zijn voor alles wat met coaching, workshops en de stap naar de arbeidsmarkt te maken heeft. 

Caroline Vercauteren

Caroline kan ondertussen terugvallen op 10 jaar ervaring als selectie consultant, office manager en project manager. Als selectie consultant heeft Caroline diverse kandidaten geïnterviewd, gescreend, begeleid en geadviseerd in hun zoektocht naar de juiste job. Als Project Manager stond ze in voor de begeleiding van het "CEO for One Month" project binnen The Adecco Group. Bij deze selectieprocedure moeten studenten een volledig sollicitatieproces doorlopen om finaal een maand werkervaring op te doen naast de Country Head van The Adecco Group in België. Wanneer je meer inzicht wil krijgen in je eigen sterktes, je communicatie wil verbeteren of je ideaal wil voorbereiden voor een sollicitatiegesprek, dan kan je hiervoor bij haar terecht. Caroline geeft naast individuele begeleiding ook diverse workshops.

Je kan haar bereiken via: caroline.vercauteren@vub.ac.be

Aline Baeyens

Aline was in mei 2016 één van de 7 finalisten van de wedstrijd 'CEO for One Month' van The Adecco Group in België en deed vervolgends twee maanden nationale en internationale ervaring op naast twee directieleden. Na deze fantastische ervaring begon ze in november 2016 te werken in het Career Center. Ze studeerde Taal-en Letterkunde aan de Universiteit van Gent en is gebeten door literatuur en sociale media. Voor alle vragen rond CV en motivatiebrief kan je bij haar terecht. Ze helpt je ook graag met het aanmaken en professionaliseren van je LinkedIn-profiel. Boek hier je afspraak of schrijf je in voor een workshop. 

Je kan Aline ook altijd een mailtje sturen via aline.baeyens@vub.ac.be

Laure Hermans

Laure studeerde Agogische wetenschappen aan de VUB. Na haar studies kwam ze in november 2014 bij The Adecco Group in België terecht, daar heeft ze 2 jaar als Administration & Finance Consultant gewerkt. Sinds februari 2017 werkt ze voor het Career Center. Door haar eigen ervaringen binnen de VUB te bundelen met haar kennis van de uitzendsector helpt ze je graag verder. Haar grote passies zijn reizen en social media. Laure staat klaar om jou te helpen met de opmaak van je CV en motivatiebrief en geeft ook ondersteuning tijdens verschillende workshops.

Je kan Laure altijd contacteren door een mailtje te sturen naar laure.hermans@vub.ac.be

 

 

Services voor studenten

Het VUB Career Center helpt studenten tijdens hun zoektocht naar een eerste job na het behalen van hun diploma. Onze service gaat van de opmaak van CV en motivatiebrief tot sollicitatie- en presentatietechnieken. Je kan hiervoor een persoonlijke afspraak maken of een workshop volgen. 

Daarnaast kan je ook bij ons terecht voor meer informatie in verband met je stage.

Ben je op zoek naar een studentenjob? Dan kan je hiervoor terecht bij de jobdienst.

Workshops

 Het VUB Career Center organiseert workshops rond verschillende onderwerpen:

 • Insights in your skills and ambitions: Interactieve workshop met als doelstelling meer inzicht te krijgen in je eigen drijfveren en kwaliteiten.
 • Social media awareness: Workshop rond professionele bewustwording in het gebruik van social media. Deze workshopt zoomt in op Facebook, Twitter en LinkedIn. 
 • Assessments revealed: Workshop met als doel meer zicht te krijgen op assessments en bijhorende testen. De deelnemers krijgen de kans om een aantal testen voor de workshop af te leggen waarbij de interpretatie van deze testen wordt besproken tijdens de workshop.
 • Personal branding: Workshop met tips, tricks en stappenplan voor jouw personal branding. Hoe ontsnap je aan het grijze imago van 13 in een dozijn? Hoe jezelf presenteren als topkandidaat? Tijdens deze workshop overlopen we ook de opmaak van een aantrekkelijk CV en een goede motivatiebrief. 
 • Career journey: Workshop met als doel meer zicht te krijgen op de job mogelijkheden die passen bij jouw studie, interesses, competenties en ervaringen.

Wil je graag een workshop op maat voor je vereniging of faculteit? Dat kan! Stuur een mailtje naar careercenter@vub.ac.be en we bespreken samen de mogelijkheden.

Persoonlijke Begeleiding

Zit je na het volgen van één van onze workshops nog steeds met vragen of twijfels? Aarzel dan niet om een afspraak te maken en dan helpen we je graag verder.

Het Career Center voorziet drie soorten persoonlijke begeleidingen: 

 • CV en motivatiebrief: Ondervind je moeilijkheden tijdens het opmaken van je CV en/of motivatiebrief? Maak een afspraak en dan bekijken we het samen.
 • Interviewtechnieken: Wat kan je verwachten van een sollicitatiegesprek? Hoe moet je reageren op moeilijke vragen? Hoe kan je je het best voorbereiden?
 • Career journey: Het einde van je studies is in zicht en je bent toegekomen aan de zoektocht naar werk. Maar hoe begin je daar nu aan? Welke mogelijkheden zijn er allemaal, ook breder dan je afstudeerrichting? Wij helpen je graag oriënteren in de arbeidsmarkt en gaan samen op zoek naar de perfecte match.

Belangrijk: Door de grote vraag naar persoonlijke begeleiding hebben we besloten om maximum twee individuele sessies per persoon toe te laten. Dit geldt niet voor de workshops. Je kan met andere woorden dus twee individuele afspraken inplannen en daarnaast nog inschrijven voor verschillende workshops.

Services voor PHD

Het VUB Career Center biedt ook workshops aan voor doctoraatsstudenten zodat ze zich beter kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt. Er zijn drie workshops voorzien voor hen:

 • Insights in your skills and ambitions: Interactieve workshop met als doelstelling meer inzicht te krijgen in je eigen drijfveren en kwaliteiten.
 • Personal branding: Workshop met tips, tricks en stappenplan voor jouw personal branding. Hoe ontsnap je aan het grijze imago van 13 in een dozijn? Hoe jezelf presenteren als topkandidaat? 
 • Career journey: Workshop met als doel meer zicht te krijgen op de job mogelijkheden die passen bij jouw studie, interesses, competenties en ervaringen.

Het VUB Career Center biedt ook workshops aan in samenwerking met de centrale doctoraatsbegeleiding. Uiteraard zijn ze ook meer dan welkom voor een persoonlijke afspraak!

Voor doctoraatsstudenten is er de mogelijkheid om beroep te doen op onze externe partners voor een diepgaandere analyse van je eigen competenties en verwachtingen. Voor meer informatie kan je ons via mail contacteren: careercenter@vub.ac.be.

Op zoek naar een stageplaats?

Vind je ideale stageplaats

Stage

Tijdens je opleiding aan de VUB kan je twee soorten stages volgen. Dit kan zowel in het binnen- als in het buitenland.

 • Stage binnen je opleiding: Voor meer informatie hierover kan je het best terecht binnen je eigen faculteit of opleiding.
 • Vrijwillige stage: Tijdens je opleiding kan je ook een vrijwillige stage volgen. Indien deze stage plaatsvindt in het binnenland, dan dien je aan drie voorwaarden te voldoen:
  • De stage is onbezoldigd.
  • De stage vindt plaats tijdens de periode dat je student bent aan de VUB. Indien je een vrijwillige stage volgt tijdens het laatste jaar van je opleiding kan de stage lopen tot en met eind september van het jaar dat je afstudeert.
  • De stage is studie gerelateerd.

Indien je graag een buitenlandse stage wil doen kan dat uiteraard ook, maar dan dien je de regels te volgen die in dat land van kracht zijn wat stages betreft.

Nadat je een stageplaats gevonden hebt, dient deze eerst goedgekeurd te worden door de VUB.

 • Stage binnen je opleiding: Hier gebeurt de goedkeuring door je stagetitularis. Afhankelijk van je opleiding krijg je ofwel je stageovereenkomst van je stagetitularis ofwel van het Career Center. In het eerste geval sta je zelf in voor de ondertekening door jezelf, de stageorganisatie en de decaan. In het tweede geval zorg jij voor de ondertekening door jezelf en de stageorganisatie en zorgt het Career Center voor de ondertekening van de decaan.
 • Vrijwillige stage: Daarvoor kan je hier het aanvraagformulier terugvinden. Dit kan je binnenbrengen op het Career Center of digitaal naar ons doorsturen. Je ontvangt je goedkeuring via mail. Na de goedkeuring van je stage vul je de stageovereenkomst in en stuur je het terug door naar ons, ondertekend door jezelf en je stageorganisatie. 

Gelieve je stageovereenkomst op tijd aan ons te bezorgen aangezien het een drietal weken kan duren vooraleer je deze terugkrijgt.

Persoonlijke begeleiding


Maak een afspraak

Workshops


Schrijf je hier in

CV-checker


Stuur je CV naar ons door en krijg binnen de week feedback via mail!

careercenter@vub.ac.be
Contact stages
internships@vub.ac.be

Contact algemeen
careercenter@vub.ac.be

Services voor alumni

Ben je al enkele jaren afgestudeerd aan de VUB? Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging na je eerste werkervaring? Het VUB Career Center helpt alumni graag bij de heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Je kan hiervoor verschillende workshops volgen of een persoonlijke afspraak maken.

Workshops

 • Insights in your skills and ambitions: Interactieve workshop met als doelstelling meer inzicht te krijgen in jouw eigen drijfveren en kwaliteiten.
 • Social media awareness: Workshop rond professionele bewustwording in het gebruik van social media.
 • Assessments revealed: Workshop met als doel meer zicht te krijgen op assessments en bijhorende testen. De deelnemers krijgen de kans om een aantal testen voor de workshop af te leggen waarbij de interpretatie van deze testen wordt besproken tijdens de workshop.
 • Personal branding: Workshop met tips, tricks en stappenplan voor jouw personal branding. Hoe ontsnap je aan het grijze imago van 13 in een dozijn? Hoe jezelf presenteren als topkandidaat? 
 • Career journey: Workshop met als doel meer zicht te krijgen op de job mogelijkheden die passen bij jouw studie, interesses, competenties en ervaringen.

Persoonlijke begeleiding

Zit je na het volgen van één onze workshops nog steeds met vragen? Aarzel dan niet om een afspraak te maken!

Het Career Center voorziet vier soorten persoonlijke begeleidingen. Indien je een vraag hebt in verband met een ander onderwerp kan je ook steeds mailen naar volgend e-mailadres: careercenter@vub.ac.be

 • CV en motivatiebrief: Ondervind je moeilijkheden tijdens het opmaken van je CV en/of motivatiebrief? Maak een afspraak en dan bekijken we het samen!
 • LinkedIn: Tegenwoordig rekruteren heel wat bedrijven via LinkedIn. Een professioneel profiel is dan ook niet meer weg te denken als je op zoek bent naar werk. Geen idee hoe je hieraan moet beginnen of hoe je je profiel optimaliseert? Geen probleem, maak een afspraak en wij helpen je.
 • Interviewtechnieken: Wat kan je verwachten van sollicitatiegesprekken? Hoe moet je reageren op moeilijke vragen? Hoe kan je je het best voorbereiden?
 • Career journey: Je hebt al een eerste werkervaring achter de rug maar bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hoe begin je hieraan? Wat zijn je mogelijkheden? Wij helpen je graag heroriënteren in de arbeidsmarkt en gaan samen op zoek naar de perfecte match.

Belangrijk: Door de grote vraag naar persoonlijke begeleiding hebben we besloten om maximum twee individuele sessies per persoon toe te laten. Dit geldt niet voor de workshops. Je kan met andere woorden dus twee individuele afspraken inplannen en daarnaast nog inschrijven voor verschillende workshops.

VUB alumnus ben je voor het leven


Alumni

Persoonlijke begeleiding


Maak een afspraak

CV-checker!


Stuur je CV door naar ons mailadres en ontvang binnen de week feedback via mail!

careercenter@vub.ac.be

Workshops


Schrijf je hier in

Vacaturemogelijkheden

Hier kan je een overzicht vinden van stagemogelijkheden, vrijwilligerswerk en vacatures voor vaste aanwervingen. Zowel in binnen- als buitenland! Als je op zoek bent naar een studentenjob, dan kan je terecht bij de jobdienst.

Ben je een werkgever en wil je graag een vacature plaatsen op ons jobboard? Dat kan! Het VUB Career Center heeft in samenwerking met Jobat een jobboard ontwikkeld waarop bedrijven gratis hun vacatures kunnen plaatsen. Het is mogelijk om stageplaatsen, studentenjobs, vrijwilligerswerk, tijdelijke en vaste aanwervingen op ons jobboard te publiceren.

 

Vind je ideale job


Vaste aanwervingen

Vind de perfecte stageplaats


Stages

Word vrijwilliger


Vrijwilligerswerk

Op zoek naar een studentenjob?


VUB Jobdienst

Werkgevers

Young graduates zijn een frisse wind binnen uw bedrijf en bieden vernieuwende invalshoeken. Het VUB Career Center wil de kloof tussen studenten en de arbeidsmarkt verkleinen door studenten in het laatste jaar van hun opleiding beter voor te bereiden op hun professionele carrière. Dit gebeurt op basis van individuele coaching en workshops in groepsverband die zich toespitsen op het ontwikkelen van soft skills en competenties.

Het VUB Career Center zal binnenkort zijn eigen Campus Recruitment Service lanceren dus stay tuned! Indien u graag al meer info wil ontvangen of op de hoogte wil blijven van de nieuwste ontwikkelingen kan u ons contacteren via careercenter@vub.ac.be

Bent u op zoek naar een jobstudent voor uw bedrijf of organisatie? De VUB beschikt over een eigen Jobdienst die u als werkgever kan helpen in uw zoektocht naar jobstudenten voor korte of langere duur, voor vakantiewerk of voor werk op onregelmatige uren. Met meer dan 15.000 studenten, beschikt onze universiteit over een grote pool hoogopgeleide werkkrachten.

Vaste aanwervingen


Post hier je vacature

Vrijwilligerswerk


Post hier je vacature

Evenementen

Geen events beschikbaar

Contactinfo

Het VUB Career Center is steeds op dinsdag en donderdag open tussen 10u en 12u en 13u en 16u. Voor de persoonlijke begeleiding werken we enkel op afspraak. Dit kan ook op de Campus Jette. Stuur ons een mailtje voor meer informatie.

Tijdens de openingsuren kan je ook bij ons terecht om je documenten in verband met je stage af te geven of op te halen. Je kan deze ook steeds deponeren in onze brievenbus aan de deur als het Career Center gesloten is.

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en van onze kalender via volgende kanalen:

 

Dinsdag
10u-12u 13u-16u

Donderdag
10u-12u 13u-16u

Locatie


Gebouw B, lokaal B.011 Campus Etterbeek Pleinlaan 2, 1050 Brussel

Maak een afspraak!


Klik hier
Telefoon stages
02 629 11 86

E-mail stages
internships@vub.ac.be
Telefoon coaching
02 629 11 88

E-mail coaching
careercenter@vub.ac.be