rubriek: t_varia.gif


Officiële opening Centre for children in vulnerable situations


In september 2008 werd het interuniversitaire Centre for Children in Vulnerable Situations opgericht, een uniek samenwerkingsverband tussen de Vrije Universiteit Brussel, de UGent en de K.U.Leuven.

 

Op woensdag 20 mei 2009 wordt de officiële opening gevierd in aanwezigheid van een reeks prominente sprekers, met onder meer vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht, meester Jef Vermassen, journaliste Els De Temmerman en ambassadeur Luc Teirlinck. 
Meer informatie is te vinden in het persbericht.


Eredoctoraat van Universitat de Valencia voor André Van Steirteghem


Prof. André Van Steirteghem van het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde krijgt op woensdag 20 mei in Valencia een doctoraat honoris causa toegekend door de Universitat de Valencia, een universiteit waarmee hij de laatste jaren intensief heeft samengewerkt.

 

Wereldfaam door ontwikkeling ICSI-techniek
Prof. Van Steirteghem verwierf o.a. wereldfaam met de ontwikkeling van zijn ICSI-techniek (intracytoplasmatische sperma-injectie) in 1992 waarbij één zaadcel in de eicel wordt geïnjecteerd. Deze techniek is intussen uitgegroeid tot de wereldwijde 'standaard' voor onvruchtbare mannen.

 

Excellentiecentrum voor reproductieve geneeskunde
Prof. André Van Steirteghem werkte gedurende 25 jaar nauw samen met prof. Paul Devroey en samen zorgden ze voor heel wat primeurs en doorbraken binnen de reproductieve geneeskunde, zowel Europees als op wereldvlak. Deze nauwe samenwerking heeft België, en de Vrije Universiteit Brussel en het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel in het bijzonder, als excellentiecentrum voor reproductieve geneeskunde op de wereldkaart gezet. Prof. Van Steirteghem bekleedde de voorbije jaren ook diverse mandaten in het Academisch Ziekenhuis, aan de Vrije Universiteit Brussel en elders.


Studenten Communicatiewetenschappen halen tweede plaats op nationale finale l’Oréal Brandstorm wedstrijd


Op 12 mei haalden Silke De Bouw, Nils Dero en Ine Vanden Eede, een ploeg studenten van het derde bachelorjaar Communicatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel, de tweede plaats in de Belgische nationale finale van de l’Oréal Brandstorm wedstrijd 2009. Dat is een internationale marketingwedstrijd waar universiteiten vanuit de hele wereld aan deelnemen. Ze namen aan de wedstrijd deel in het kader van het vak Strategisch Marketing Management, onder leiding van prof. Malaika Brengman en drs. Femke Vyncke.

 

Van marktanalyse tot productdesign
Op de eerste plaats eindigde de Université de Liége, op de derde plaats kwam de Vlerick Management School en de Louvain School of Management eindigde vierde. De jury was zeer aangenaam verrast door de diepgaande markt- en consumentenanalyse, de consistentie van de strategie, het productidee, de productdesign, de haalbaarheid van het concept en het enthousiasme. 
Met deze prestatie haalt de VUB voor het derde jaar op rij de tweede plaats in de Belgische competitie van deze befaamde marketingwedstijd.