Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Emeritaatsviering Jef Van Bellingen

donderdag, 14 december, 2017 - 19:30
Faculteit: Recht en Criminologie
deBuren
Leopoldstraat 6, 1000 Brussel
deBuren en VUB (De Debatten)
maarten.colette@vub.ac.be

Door maatschappelijke ontwikkelingen bewogen: emeritaatsviering Professor Jef Van Bellingen

Professor Jef Van Bellingen doceerde decennialang politieke filosofie en rechtsfilosofie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij vormde generaties filosofen en juristen door inspirerende colleges. Zijn wetenschappelijke belangstelling reikt van de Duitse jurist Carl Schmitt, op wie hij promoveerde onder leiding van Professor Maurice Weyembergh, tot de bekommernissen en kansen van de multiculturele samenleving. Ter gelegenheid van deze emeritaatsviering gaat professor Van Bellingen in debat met Professor René Foqué (KU Leuven), en spreken academici en studenten uit binnen- en buitenland hun bewondering uit voor deze kleurrijke filosoof.

Met: Prof. Dr. Jef Van Bellingen, Prof. Dr. René Foqué, Prof. Dr. Wilfried Rauws, Prof. Dr. Niels van Dijk, Mevr. Yousra Aberike en Mevr. Nefertari Vanden Bulcke.

Liber Amicorum

Er verschijnt een Liber Amicorum ter ere van Jef Van Bellingen met als titel "Bewogen door maatschappelijke ontwikkelingen".

Voor meer informatie/voorintekening ga naar de website van VUBPress via deze link.

Locatie: deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel.
Gratis toegang.

Bereikbaarheid deBuren

Registratie

Registratie is verplicht via de eventlink op de website van deBuren.