• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Klaar voor de Start

maandag, 18 september, 2017 - 09:00 to dinsdag, 19 september, 2017 - 17:00
Campus: Brussels Engineering, Sciences & Humanities Campus
Studiebegeleiding
begeleiding@vub.ac.be
Voorbereidingsactiviteiten toekomstige eerstejaarsstudenten

Voor wie?

Voor alle toekomstige eerstejaarsstudenten.

Programma

Tijdens de voorbereidingscursus 'Klaar voor de start' word je in kleine groepjes klaargestoomd voor je carrière aan de Vrije Universiteit Brussel.

Je leert er belangrijke academische begrippen kennen en omgaan met concreet cursusmateriaal en academische teksten. Je werkt ook aan de nodige vaardigheden om op een efficiënte manier hoorcolleges bij te wonen.

Verder verdiepen we ons in de nieuwe wereld die voor jou open gaat en helpen we je met die nieuwe vrijheden of uitdagingen om te gaan. Minder verplichtingen vragen immers om meer discipline en om een stevige persoonlijke structuur. Daarom leren we je een haalbare planning te maken, introduceren we je interessante studiemethodes en bekijken we samen hoe je een examen succesvol aflegt.

De cursus loopt over twee dagen. Als je je hiervoor inschrijft, word je uiteraard ook op beide dagen verwacht.

Volgende thema's komen aan bod:

• Workshop 1: Studeren. Hoe begin ik eraan?
  • Workshop 2: Academische taal. Wat is dat?
  • Workshop 3: Colleges volgen. Hoe doe je dat?
  • Workshop 4: Wetenschappelijk denken. Is dat nodig?

Inschrijven vanaf januari 2017

• Inschrijven is verplicht en kan tot en met donderdag 14 september 2017.
  • De kostprijs voor deze Voorbereidingscursus 'Klaar voor de start' bedraagt 10 euro .
  • Het inschrijvingsgeld dient bij inschrijving online meteen betaald te worden. Pas wanneer je daarna een bevestigingsmail ontvangt, ben je effectief ingeschreven. Dit betekent ook dat je betaling in orde is.
  • We sturen je later ook nog een praktische mail, dus hou zeker je mailbox in de gaten!
  • Bij annulatie van inschrijving wordt geen inschrijvingsgeld terugbetaald.

Meer info?

Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met het StudieBegeleidingsCentrum via het telefoonnummer 02 629 23 06 of het e-mailadres begeleiding@vub.ac.be.