Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

LABO VZW 'INBURGERING VOOR AUTOCHTONEN'

dinsdag, 21 maart, 2017 - 18:00 to dinsdag, 21 maart, 2017 - 20:00
Bronks
Varkensmarkt 15-17, 1000 Brussel
Redelijk Eigenzinnig
redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
www.redelijkeigenzinnig.be

Redelijk Eigenzinnig!?

Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek.

Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil 'Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij' aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen,... gaan zij in gesprek met  studenten en het brede publiek.

Tijdens academiejaar 2016-2017 buigen we ons over het thema migratie

LABOvzw

Vlaanderen organiseert ondertussen meer dan 10 jaar inburgeringscursussen voor bepaalde groepen nieuwkomers. Deze cursussen moeten het ‘gemakkelijker’ maken voor nieuwkomers om zich te integreren in onze samenleving. Maar wat betekent dat eigenlijk, integreren in onze samenleving? Wie maakt deel uit van deze samenleving en delen we eigenlijk wel gemeenschappelijke normen en waarden?

Deze workshop vertrekt vanuit het idee van wederkerigheid. Gezien de superdiverse realiteit van onze samenleving, zijn het niet enkel nieuwkomers of ‘allochtonen’ die moeten integreren. Maar ook autochtonen moeten leren integreren in een nieuwe diverse samenleving met veel boeiende uitdagingen. Ga de uitdaging aan tijdens deze workshop, begeleid door het Gentse LABOvzw.

Inschrijven

De activiteit gaat door op dinsdag 21 maart 2017, van 18u tot 20u, in Bronks (www.bronks.be)

Enkel niet-VUB-studenten of VUB-studenten die niet zijn ingeschreven voor het vak ‘Redelijk Eigenzinnig’  dienen zich in te schrijven voor deze activiteit.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.