Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

MARY BOSWORTH 'IS IMMIGRATION DETENTION A FORM OF PUNISHMENT?'

dinsdag, 14 februari, 2017 - 18:00 to dinsdag, 14 februari, 2017 - 20:00
Kuumba
Waversesteenweg 78, 1050 Elsene
Redelijk Eigenzinnig
redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
www.redelijkeigenzinnig.be
Lecture

Redelijk Eigenzinnig!?

Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek.

Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil 'Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij' aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen,... gaan zij in gesprek met  studenten en het brede publiek.

Tijdens academiejaar 2016-2017 buigen we ons over het thema migratie

Mary Bosworth

In this seminar, Mary Bosworth will draw on 7 years of research in British immigration detention centres to explore their contested justification and impact.  Although justified as part of administrative border control, these sites are experienced as a form of punishment.  What is the relationship between these two justifications and how might we make sense of the competing logics?  In addition to exploring such conceptual matters, Mary will also discuss the ethical and practical challenges of applied research and lay out some of the day to day experiences of those who are detained.  She will display original photography and art gathered in detention and show a short film that uses items she has gathered in detention.

Inschrijven

De lezing gaat door op dinsdag 14 februari 2017, van 18u tot 20u, in Kuumba (www.kuumba.be)

Enkel niet-VUB-studenten of VUB-studenten die niet zijn ingeschreven voor het vak ‘Redelijk Eigenzinnig’  dienen zich in te schrijven voor deze lezing.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.