Voorbereidingscursus Chemie en Fysica

Studiebegeleiding
begeleiding@vub.ac.be
Voorbereidingsactiviteiten toekomstige eerstejaarsstudenten

Wil je graag een korte, intensieve voorbereiding op de chemie- en fysicaonderdelen van je toekomstige opleiding? Reserveer dan nu je plaats in de Voorbereidingscursus 'Chemie en Fysica' van de VUB.  Zo sla je optimaal de brug tussen de leerstof van het secundair onderwijs en die van de universiteit. En sta je goed voorbereid aan de start!

Voor wie?

Voor alle toekomstige eerstejaarsstudenten in de opleidingen:

• Bio-ingenieurswetenschappen
  • Biomedische Wetenschappen
  • Chemie
  • Farmaceutische Wetenschappen
  • Fysica en Sterrenkunde
  • Geografie
  • Industriële Wetenschappen
  • Ingenieurswetenschappen
  • Ingenieurswetenschappen: Architectuur
  • Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen
  • Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie

Kostprijs

40 euro, inclusief cursusmateriaal

Perfect voorbereid aan de start

Vijfdaagse cursus van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september 2017 op de Brussels Engineering, Sciences & Humanities Campus.

Tijdens deze voorbereidingscursus werk je aan je kennis van chemie en fysica. Korte theorielessen worden afgewisseld met klassikale oefensessies en zelfstandig werk.

Je kan hierbij rekenen op begeleiding door academisch personeel en hogerejaarsstudenten.

Chemie en/of fysica?

De cursus combineert afwisselend modules chemie en fysica en frist nuttige leerstof uit de laatste vier jaren van het secundair onderwijs op.

Je kan een aangepast keuzepakket samenstellen waarin je meer tijd besteedt aan chemie of fysica, afhankelijk van je voorkennis en toekomstige opleiding. Dit kan je nog na de introductie op maandag beslissen en je krijgt hierbij het nodige advies van onze begeleiders.

Schijf je in vanaf januari 2017

• Inschrijven is verplicht en kan je onderaan deze pagina. De inschrijvingen sluiten op donderdag 24 augustus 2017 om 12u.
  • De deelnameprijs van 40 euro dient meteen online betaald te worden bij inschrijving. Pas wanneer je een bevestigingsmail ontvangen hebt, ben je ingeschreven. Dit betekent dat de betaling in orde is.
  • Bij annulatie van inschrijving wordt geen inschrijvingsgeld terugbetaald.
  • Woon je wat verder en is pendelen geen optie? Dan blijf je gewoon op onze campus op kot slapen.

Meer info?

• Na de inschrijving ontvang je een bevestigingsmail.
  • Een aantal dagen voor de aanvang van de cursus krijg je nog een praktische mail met informatie over waar je je precies moet aanmelden, hoe het programma er concreet zal uitzien, enz. Hou dus zeker je mailbox in de gaten.
  • Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met het Studiebegeleiding via het telefoonnummer 02 629 23 06 of het e-mailadres begeleiding@vub.ac.be.
Price: 40 €