AutismeBelevingsCircuit

donderdag, 15 februari, 2018 - 13:00 to donderdag, 15 februari, 2018 - 16:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
IDLO Lerarenopleiding VUB

Hoe kunnen we autisme beter begrijpen als we het zelf niet eerst voelen? Hoe zou het zijn om vast te lopen omdat concrete communicatie ontbreekt? Hoe zou mislukken voelen omdat teveel prikkels in één keer binnenkomen? Hoeveel frustraties zouden opwellen als je telkens met je hoofd tegen een muur botst omdat je geen overzicht ziet? Een bult op je hoofd, dat kan je krijgen. Een gat in de muur? Misschien. Maar één blik binnenin...?

De workshop wil je die unieke ervaring laten beleven. Via tien korte opdrachten brengt dit ABCircuit je in de gevoelswereld van autisme. Elke opdracht in dit parcours probeert je een autistische ervaring te laten opdoen, steeds gekoppeld aan een tip voor autismevriendelijkheid.

Doelgroep

Het AutismeBelevingsCircuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen.

Nascholer

Wim Polfliet is van opleiding logopedist en al ruim 30 jaar deeltijds werkzaam in het buitegewoon onderwijs (Zonneburcht Waregem) en in zijn zelfstandige praktijk. Tot vorig jaar coördineerde hij de GON-werking voor kinderen met ass. Sindert dit jaar coördineert hij het Ondersteuningsnetwerk Zuid in West-Vlaanderen dat GON vervangt in kader van het M-decreet.

50 euro

Opmerking: De workshop vindt op deze dag 2x plaats, om 9u en om 13u. Indien u zich inschrijft, schrijft u automatisch in voor de workshop om 13u. Wil u liever die om 9u volgen, gelieve ons eerst even telefonisch te contacteren.