Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

IceCube Masterclass

woensdag, 14 maart, 2018 - 09:00 to woensdag, 14 maart, 2018 - 17:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen
Gebouw G
Eurodemo, IIHE
IIHE - Interuniversity Institute for High Energies (ULB-VUB)
contact@wtnschp.be
voorbereidingsactiviteit

IceCube - NSFVerschillende universiteiten in Europa en de VS organiseren jaarlijks de IceCube Masterclass. Tijdens deze Masterclass onderzoeken leerlingen van het secundair onderwijs de geheimen van kosmische achtergrondstraling. Om dit te doen gaan ze aan de slag met de data die aan het Antarctische IceCube Neutrino-observatorium verzameld werden.

VUB- en ULB- wetenschappers die meewerken aan de IceCube – telescoop leiden je eerst in de materie in. ‘s Namiddags ga je zelf aan de slag om kosmische straling en neutrino’s te onderzoeken. Hier krijg je de keuze uit twee activiteiten. De dag wordt afgesloten in een videoconferentie met de deelnemers aan de andere Masterclasses over de hele wereld en met de wetenschappers in de Zuidpoolbasis bij IceCube.

Deze Masterclass wordt georganiseerd voor leerlingen in het zesde jaar van de secundaire school met een grote interesse in fysica. Verschillende activiteiten zullen in het Engels doorgaan, dus een goede basiskennis Engels wordt verondersteld. Verder heb je geen voorkennis nodig om mee te kunnen doen.

Schrijf je in via deze link.