Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Inleidende workshops mindfulness

woensdag, 10 januari, 2018 - 15:00 to woensdag, 31 januari, 2018 - 15:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Psychologie en Educatiewetenschappen
Gebouw C, campus Etterbeek
C0.08
Brussels University Consultation Center
brucc@vub.be
www.brucc.be
BRUCC training

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining. Het gaat om het volledig aanwezig zijn in het hier en nu (aandacht geven aan je gedachten, gevoelens, lichaam,..). Het is wakker zijn en vrij kunnen waarnemen wat er zich in het hier en nu plaats vindt, zonder te oordelen (positief of negatief). Dit is een uitdaging gezien mensen vaak oordelen of op automatische piloot leven.

Ons denken is gericht op het streven naar “het moet meer, het moet beter, leuker, sneller,…”, en dat we altijd gelukkig moeten zijn. Vaak zijn we niet tevreden met een ervaring of situatie, en proberen we hier verandering in te brengen. We vermijden met andere woorden wat onaangenaam is en we streven meer naar wat leuk en positief is. Dit kan leiden tot meer stress en spanning en andere moeilijkheden.

Tijdens de verschillende lessen mindfulness bij BRUCC gaan we leren onze aandacht te trainen, om op een andere manier om te gaan met een moeilijke situatie of onaangename gevoelens. De interactie tussen lichamelijke gewaarwordingen, gedachten en gevoelens komt eveneens aan bod.

Bij interesse mag je alvast mailen naar brucc@vub.be. Van zodra inschrijving mogelijk is via betaling, laten we je iets weten.

Duur: 4 weken, 1h30 per workshop

Max. aantal deelnemers: 8