Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Join us at the Belgian Pride 2018

zaterdag, 19 mei, 2018 - 12:00 to zaterdag, 19 mei, 2018 - 18:00
Belgian Pride 2018
Ravenstein street

VUB en ULB zijn altijd actieve voorvechters geweest van gelijke rechten voor holebi’s en transgenders, nog lang voor de wetgever dit mogelijk maakte. Het is duidelijk dat er een grote weg is afgelegd. Maar dat betekent niet dat de strijd gestreden is. Ook in onze hyperdiverse open eenentwintigste-eeuwse stedelijke samenleving worden LGTBQI+ personen nog steeds gestigmatiseerd, uitgesloten, verbaal en zelfs fysiek aangevallen. Ook in Brussel is het voor holebi’s en transgenders niet altijd even evident om hand in hand of al kussend door de straten te lopen. Net daarom besloten beide universiteiten de jaarlijkse Belgian Pride niet langer vanaf de zijlijn of enkel vanuit academisch standpunt te ondersteunen, maar actief deel te nemen in de parade van de Belgian Pride onder het motto "Open minded universities", en zo een duidelijk signaal aan de eigen community, de stad en de wereld te geven.

Door op zaterdag 19 mei actief deel te nemen in de parade van de Belgian Pride deel te nemen wil de VUB-gemeenschap alle vormen van diversiteit omarmen. Elke mens is uniek en elk individu verdient evenveel respect, ongeacht zijn of haar afkomst, gender of seksuele geaardheid. Diversiteit is niet het probleem, maar net de remedie tegen verstarring, navelstaarderij en stilstand. Diversiteit is een feest!

Let's celebrate: practical information

The Pride Parade will start from 14h30 from the Ravenstein Street. For the complete itinerary, see the website of the Belgian pride.

Timing Pride Parade

12h00: Pride Village is open
14h00: Pride Kick-Off (at the Pride Stage in the Pride Village)
14h30: Start Pride Parade (at the Ravenstein Street.

Please come at 13h30 to the VUB and ULB cars at the Ravenstein street near the central station. We are number 22 and 23 in the parade (at the back). More info about the tour through the city center: https://www.pride.be/prideparade/

More info or volunteering?

Want to find out more about our project or volunteer during the pride? Visit our webpage