Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck 2017-2018

Marnixlaan 24, 1000 Brussel
Opleiding Notariaat VUB

Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck

De Opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel staat in voor de jaarlijkse organisatie van de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck.

Met deze leerstoel wordt een drievoudig doel beoogd: hulde brengen aan ere-hoogleraar, ere-vrederechter en ere-notaris Gommaar Van Oosterwyck, een gelegenheid scheppen voor oud-studenten van de Opleiding Notariaat om de band met elkaar en met de medewerkers van de opleiding aan te halen, en het woord verlenen aan een gastspreker die een onderwerp dat in rechtstreeks verband staat met het notariaat en de daarmee verwante beroepen, op wetenschappelijke wijze behandelt.

De leerstoel werd voor het eerst ingericht in het academiejaar 1999-2000. Deze leerstoel werd reeds toegekend aan: Prof. Paul Delnoy, Prof. Mariëtte Verrijcken, notaris Marc De Graeve, Prof. Alain Verbeke, notaris Pierre Van den Eynde, Prof. Alfons Heyvaert, notaris Karel Tobback, Prof. Yves-Henri Leleu, de heer Bruno Luyten, Prof. Annelies Wylleman, Prof. Mieke Coene, ere-notaris Patrick Van Hoestenberghe, notaris Alois Van den Bossche, Prof. Hélène Casman, de heer Bart Wylleman, Prof. André Michielsens, Prof. Hans De Decker en Mr. Patrick Hofströssler.

De 19de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck is dit jaar toegekend aan minister van Justitie Koen Geens, tevens buitengewoon hoogleraar KU Leuven.

Deze leerstoel zal plaatsvinden op vrijdag 27 april 2018 om 14 uur in het Marnix-Auditorium ING.

Download hier de folder

• Onthaal om 14 uur

• Verwelkoming door prof. dr. Elisabeth Alofs

• Introductie leerstoelbekleder door prof. dr. Alain François

• "Juridisch beroep van de toekomst" door minister van Justitie Koen Geens

• Slotwoord door prof. dr. Ruud Jansen

• Receptie

Marnix-Auditorium ING
ING Brussel
Marnixlaan 24

Parking:
De dichtstbijzijnde betalende parking is Interparking 2 Portes / 2 Poorten, gelegen Waterloolaan 2a, Brussel (400m van het gebouw - 719pl - max. 1,9m hoogte).

Bereikbaarheid:

• Met de trein: Brussel Centraal (op 1,1 km wandelafstand) of Brussel Luxemburg (op 750m wandelafstand)

• Met de Metro: halte Troon (op 85m wandelafstand)

Registratie

Deelname is gratis mits inschrijving vóór 23 april 2018 via onderstaande inschrijfmodule.

Indien u echter graag een bijdrage levert aan de Opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel kan u een bijdrage doen aan het Fonds Casman & Michielsens (vanaf 40 euro heeft u recht op een fiscaal attest) online of via overschrijving op rekening BE51 0013 6779 3562 (BIC: GEBABEBB) met vermelding van ‘GIFT146 – Fonds Casman & Michielsens’.