Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Workshop 'Sustainable Development Goals' (SDG's) @ VUB

woensdag, 23 mei, 2018 - 09:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Departement Lerarenopleiding (IDLO)
D3.08
Professionalisering

Op 25 september 2015 ondertekenden de staats- en regeringsleiders van de 193 staten van de Verenigde Naties de resolutie  'Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development’ (zie http://www.unric.org/nl/sdg-in-nederlands). De resolutie is een visie voor de wereld in 2030 en bevat een reeks doelstellingen - ook wel de Sustainable Development Goals (SDG’s) of  ‘Global Goals’ genoemd - die we tegen 2030 moeten behalen. De 17 ‘global goals’ en 169 ‘targets’ vormen hét internationaal duurzaamheidskader voor de komende 15 jaar. De SDG’s gelden voor rijke landen, groeilanden en armere naties en voor elk beleidsniveau, elke organisatie en elk individu.

Eveneens in 2015 onderschreven meer dan 130 ministers van onderwijs de ‘Incheon Declaration and Framework for Action for the implementation of Sustainable Development Goal 4’.  Deze declaratie plaatst onderwijs in het hart van de Agenda 2030 als facilitator en accelerator voor het bereiken van elk van de 17 SDG’s. Op die manier maakt onderwijs meteen ook deel uit van de vast te leggen strategieën voor het bereiken van elk van de 17 doelstellingen.

Tijdens deze workshop verkennen we de Agenda 2030 en de Incheon Declaratie. We gaan met elkaar in gesprek over de ambities van de agenda en linken ze aan de eigen onderwijsagenda en het eigen leraar-zijn.

Nascholer

Stijn Dhert is als lector verbonden aan Thomas More Hogeschool en aan de KU Leuven. Met een aantal onderwijsondernemers richtte hij het Mysterie van Onderwijs op. Bij SRLD werkt hij aan het realiseren van de Duurzame-Ontwikkelingsdoelen in het onderwijs en daarbuiten. Stijn maakt deel uit van Samen Onderwijs Maken Leuven. Hij is lid van de Vlaamse Unesco Commissie en coördinator van het Vlaamse Unesco-scholennetwerk (ASPnet).

50 euro

Opmerking: De workshop vindt op deze dag 2x plaats, om 9u en om 13u. Indien u zich inschrijft, schrijft u automatisch in voor de workshop om 13u. Wil u liever die om 9u volgen, gelieve ons eerst even telefonisch te contacteren.

Nascholingsreglement

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.