Introductie

De faculteit Geneeskunde & Farmacie is één van de 8 faculteiten van de Vrije Universiteit Brussel en is gelokaliseerd op campus Jette, naast het UZ Brussel, waarmee de faculteit nauw verbonden is. De faculteit staat in voor opleidingen tot arts en apotheker, en voor opleidingen biomedische wetenschappen, gerontologie, en management en beleid in de gezondheidszorg, evenals de “bijhorende” Master-na-Master opleidingen. De faculteit staat verder in voor hoogstaand (bio)-medisch en farmaceutisch basis-, translationeel en klinisch onderzoek, en brede maatschappelijke dienstverlening op vlak van gezondheid. 

Voor meer informatie ga naar de facultaire pagina

Waarom studeren aan de VUB?

Aan de Vrije Universiteit Brussel staat de student centraal. Met onderwijs in kleine, interactieve groepen en een uitgebreide waaier aan studiebegeleiding zorgen we ervoor dat elke student hier meer is dan alleen een nummer. Met de aanwezigheid van studenten in de Raad van Bestuur krijgen studenten aan de Vrije Universiteit Brussel ook de kans om hun stem te laten horen in het beleid van de universiteit.

Studeren aan een universiteit blijft hoe dan ook een grote uitdaging. Gelukkig sta je er aan de Vrije Universiteit Brussel niet alleen voor. Je studeert op een rustige, groene campus waar je omringd bent door tal van voorzieningen die je studietijd tot een aangenaam gebeuren maken.

Bovendien biedt de Vrije Universiteit Brussel je heel wat concrete voordelen. Een gratis e-mailadres onmiddellijk na inschrijving, VUB-studentenkamers met een permanente internetaansluiting, een vooruitstrevend sociaal beleid dat hulp biedt bij probleemsituaties, speciale beurzen en leningen toekent,.. Teveel om op te noemen.

STUDEREN AAN FACULTEIT GENEESKUNDE EN FARMACIE

Start hier!

Opleidingen

Foundation


Investeert u mee in de VUB?

Klik hier!

VUB alumnus ben je voor het leven

Alumni

Blijf op de hoogte van al het VUB nieuws


mis geen enkele update!

Schrijf je in

Ook voor de werkende student hebben we unieke begeleidingsprogramma's. Bekijk zeker eens onderstaande getuigenissen:

EVENEMENTEN

Kalender
dinsdag 20 februari, 14:00

Ons feilbaar lesgeven: een didactiek die afwisselt tussen het snelle en het trage denken

Daniel Kahneman en Vernon L. Smith werden in 2002 bekroond met de Nobelprijs voor de Economie voor hun inzichten uit de cognitieve psychologie met betrekking tot het menselijk gedrag onder onzekerheid. Op basis van een reeks baanbrekende psychologische experimenten toonden ze aan...

Daniel Kahneman en Vernon L. Smith werden in 2002 bekroond met de Nobelprijs voor de Economie voo...

dinsdag 20 februari, 14:00 - 15:00 U

Workshop LinkedIn

Tijdens deze workshop bespreken we het belang van een LinkedIn-profiel maar ook hoe je een profiel moet aanmaken en gebruiken bij het solliciteren. Schrijf je tijdig in want de plaatsen zijn beperkt! Inschrijven via deze link: https://calendly.com/vubcareercenter. 

Tijdens deze workshop bespreken we het belang van een LinkedIn-profiel maar ook hoe je een profie...

dinsdag 20 februari, 16:00

How Arabidopsis thaliana dehydroascorbate reductase 2 and mitogen activated kinase 4 cope with cysteine sulfur oxidation

Openbare verdediging tot het behalen van de academische graad van Doctor in de Bio-ingenieurswetenschappen van mevr. Nandita Bodra. Gezamenlijk doctoraat met Universiteit Gent. Promotoren: Prof. Dr. Joris Messens & Prof. Dr. Frank Van Breusegem.

Openbare verdediging tot het behalen van de academische graad van Doctor in de Bio-ingenieurswete...

dinsdag 20 februari, 19:00

BRUCC - Hoe omgaan met chronische ziekte in het gezin?

Wanneer een kind, jongere of ouderfiguur binnen het gezin geconfronteerd wordt met (chronische) ziekte davert het leven op zijn grondvesten. Vaak gaat de ziekte gepaard met intense verlieservaringen die al dan niet zichtbaar zijn voor de omgeving: het verlies van gezondheid, van...

Wanneer een kind, jongere of ouderfiguur binnen het gezin geconfronteerd wordt met (chronische) z...

dinsdag 20 februari, 19:00

BRUCC: Aan de slag met deontologie

Meer informatie volgt later. Spreker: Prof. Peter Theuns Kostprijs: 30€

Meer informatie volgt later. Spreker: Prof. Peter Theuns Kostprijs: 30€

woensdag 21 februari, 09:00

Lerarendag Voorbereiding Toelatingsexamen

  Het toelatingsexamen arts/tandarts is een lastige horde die elke leerling die Geneeskunde wil gaan studeren, moet nemen. Vanuit de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel willen we dan ook alles in het werk stellen om u als leerkracht of studiekeuzebe...

  Het toelatingsexamen arts/tandarts is een lastige horde die elke leerling die Geneeskunde wil...

Faculteit Geneeskunde en Farmacie
Laarbeeklaan 103
Brussel
Brussels Health Campus
Laarbeeklaan 103
Brussel

Contact

(T)+32 (2) 477 41 02
(F)+32 (2) 477 41 59