Fondsen doen leven

Via een fonds op naam steunt u een onderdeel van de VUB dat u bijzonder genegen bent. Elk fonds op naam is maatwerk en speciaal ontwikkeld om langdurige resultaten te bekomen.

Hieronder vindt u de 2 unieke fondsen op naam:


VUB WETENSCHAPPELIJK STEUNFONDS

Ondersteuning van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek waar onderzoekers hun volle creativiteit kunnen gebruiken om nieuwe technologieën te ontwikkelen die de maatschappij van morgen vorm geven.

Meer informatie

FONDS CASMAN & MICHIELSENS

Een notaris voelt dagelijks de polsslag van de samenleving. De belangrijkste dingen des levens worden in hun kantoren besproken: een huwelijk, de opstart van een zaak, de aankoop van een huis, een scheiding, een testament,….

Meer informatie

MEER WETEN?

Ook u kan zelf een fonds op naam oprichten ten voordele van de VUB.

Neem contact op met:


Head Foundation
Isabelle Marneffe

Telefoon
+32-2-6291542

E-mail
ismarnef@vub.be

VUB Wetenschappelijk Steunfonds

Wetenschappelijk pionierswerk

Eind 2013 sloot het VUB Wetenschappelijk Steunfonds zich aan bij de VUB Foundation. Het VUB Wetenschappelijk Steunfonds heeft tot doel het multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek en onderwijs aan de VUB te bevorderen en helpt onderzoekers en onderzoeksgroepen te financieren. Tweejaarlijks wordt ook een seminarie ingericht waarbij belangrijke wetenschappelijke ontwikkelingen worden gepresenteerd, samen met hun potentiële impact op de maatschappij. Zo krijgen pionierswerk en exploratief onderzoek alle kansen en kunnen nieuwe technologieën worden ontwikkeld die de maatschappij van morgen vorm geven.

Het VUB Wetenschappelijk Steunfonds lauwert ook verdienstelijke onderzoekers met de volgende tweejaarlijkse prijzen:

  • De Prijs Hilde Bruers ter ondersteuning van het klinisch en translationeel biomedisch onderzoek;
  • De Prijs Paul De Vroede ter ondersteuning van doctoraatsonderzoek met aangetoonde maatschappelijke relevantie in de humane wetenschappen;
  • De Prijs VUB Wetenschappelijk Steunfonds ter ondersteuning van beginnende onderzoekers of nieuwe onderzoeksprojecten.
Prof. Dr. Sylvain Loccufier Eredoctor VUB

"Onze studenten zijn onze toekomst. Enkel als onze beginnende onderzoekers de financiele ruimte krijgen om hun vleugels uit te slaan, kunnen ze creatieve en innovatieve oplossingen bedenken voor de uitdagingen van morgen. Het is daarom niet toevallig dat ik voorzitter ben van het VUB Wetesnchappelijk Steunfonds. Ik hoop ten zeerste dat u persoonlijk ook gelooft in de kracht van de wetenschap en dit wil omzetten in een gift. Via het VUB Wetenschappelijk Steunfonds investeert u rechtstreeks in de toekomst van uzelf, uw familie en vrienden."

DOEL

Dankzij uw gift wordt wetenschappelijk pionierswerk ondersteund. Het doel is jaarlijks 25.000 € in te zamelen voor wetenschappelijke prijzen en de organisatie van seminaries.

U MAAKT HET VERSCHIL!

Indien u dit fonds verder wenst te ondersteunen, kan u een gift doen op rekeningnummer BE51 0013 6779 3562, met vermelding van: VUB Wetenschappelijk Steunfonds. Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil schenken

Fonds Casman & Michielsens

Professor Hélène Casman en Professor André Michielsens gingen respectievelijk in 2013 en 2015 met emeritaat. Ze leidden verschillende generaties notarissen op en bouwden samen de opleiding uit tot wat ze vandaag is. De overheid is op zoek naar besparingen en past daarom geregeld haar strategie aan. De middelen voor deze opleiding staan onder druk. Daarom richtten ze samen het fonds Casman & Michielsens op.

Prof. André Michielsens

Master notariaat

De Master of Laws in het Notariaat aan de VUB is een van de grootste van Vlaanderen. De Vlaamse overheid besliste echter om master na master-opleidingen beperkter te financieren. Professoren Casman en Michielsens, die samen de opleiding uitbouwden tot wat ze vandaag is, richtten daarom het fonds Casman & Michielsens op. Met een gift aan het fonds helpt u het bestaan van deze gereputeerde en noodzakelijke opleiding te vrijwaren. Vele toekomstige notarissen zijn u nu al dankbaar!

Prof. em. Hélène Casman

'Mijn collega professor Michielsens en ikzelf leefden voor onze job. We hielden van het vak en de interactie met de studenten. Dankzij onze bezieling hebben we de master-na-masteropleiding notariaat naar een ongekend niveau kunnen tillen. Een niveau dat sterk wordt geapprecieerd door al onze (oud-)studenten en collega's-notarissen. Wanneer je dan plots verneemt dat de overheid subsidiekranen dichtschroeft is het even schrikken. Daarom besloten we het fonds 'Casman & Michielsens' op te richten. De kwaliteit van een opleiding zou niet mogen afhangen van centen. Met dit fonds willen we dan ook de toekomst en die hoogstaande kwaliteit van deze richting blijven garanderen!'

DOEL

Dankzij uw gift kunnen de noden van de opleiding opgevangen worden. Gastsprekers kunnen aangetrokken worden die de kwaliteit tot een nog hoger niveau brengen. Maar vooral: u zorgt er mee voor dat de kwaliteitsvolle opleiding Notariaat blijft voortbestaan.

U MAAKT HET VERSCHIL!

Stort vandaag zelf nog op BE 51 001367793562 Of steun via onderstaande link een van onze projecten en fondsen die u nauw aan het hart liggen.

Ja, ik wil schenken