Info over onze campussen (bereikbaarheid)

De faculteiten, diensten en afdelingen van de Vrije Universiteit Brussel zijn verspreid over drie campussen in het Brussels Gewest: Etterbeek, Jette en Kaai.

Campus Etterbeek

Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Tel.: 02/629.21.11
E-mail :

OPGELET: wanneer u in een GPS de adresgegevens van Campus Etterbeek ingeeft, moet u als plaatsnaam 'Elsene' vermelden en niet 'Etterbeek'. 'Pleinlaan 2' ligt immers officieel op grondgebied Elsene.

Dit is de grootste campus waar de faculteiten Letteren en Wijsbegeerte, Recht en Criminologie, Wetenschappen, Ingenieurswetenschappen, Economische, Sociale en Politieke Wetenschappen en de Solvay Business School, Psychologie en Educatiewetenschappen en de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie hun thuishaven hebben. Ook het rectoraat, de sociale diensten, het restaurant en de socio-culturele infrastructuur zijn hier gevestigd.

Deze campus bevindt zich in het zuidoosten van de Brusselse agglomeratie, op de scheiding van de gemeenten Elsene, Oudergem en Etterbeek.

De campus ligt ingesloten tussen een aantal grote verkeersaders en is zowel met het openbaar vervoer als met de auto gemakkelijk te bereiken.

Campusplannen

Bereikbaarheidsfiche MIVB

Tram BrusselOp vraag van de Vrije Universiteit Brussel maakte de MIVB een bereikbaarheidsfiche op voor de beide campussen van de universiteit. Deze fiches geven een overzicht van de verschillende mogelijkheden die het openbaar vervoer in Brussel biedt om de campussen te bereiken.

Bereikbaarheidsfiche Slim Weg

Ook slimweg.be maakte een bereikbaarheidsfiche voor de beide campussen. Je kan er all mogelijke manieren om op de campus te raken, downloaden of afdrukken.

Voor meer informatie over de tram en bus in Brussel kan u terecht op de website van de MIVB. Meer informatie over de bussen van De Lijn vindt u op de website.

Terug naar boven


Auto

De hoofdcampus van de Vrije Universiteit Brussel ligt ingesloten tussen een aantal grote verkeersaders. We geven u hieronder een beknopte beschrijving van de meest courante routes naar onze campus. Voor gedetailleerde of alternatieve routes kan u onder andere Google Maps of Mappy.com raadplegen.

  • De E40 vanuit Oostende/Brugge/Gent. Aan het einde van de E40 volgt u richting Koekelberg en neemt u vervolgens de Leopold II-tunnel tot het centrum van Brussel. Volg de tunnels tot aan 'Troon/Trone'. Verlaat de tunnels en rij de Troonlaan af tot aan de General Jacqueslaan. Draai links op en u ziet de campus rechts van u liggen.
    Een andere mogelijkheid is dat u aan het einde van de E40 de Ring (R0) richting Namen/Luik neemt en vervolgens de A12 richting Laken volgt. Via de Van Praetlaan en de Van Praetbrug kan u dan richting Reyerslaan en Montgommery rijden. Aan het rond punt 'Montgommery' rijdt u rechtdoor tot u op de General Jacqueslaan komt. Draai links de Triomflaan op. Links ziet u het warenhuis Colruyt, rechts van u ligt de campus.
  • A12 vanuit Antwerpen/Aartselaar/Meise. Volg de A12 richting Laken. Via de Van Praetlaan en de Van Praetbrug kan u dan richting Reyerslaan en Montgommery rijden. Aan het rond punt 'Montgommery' rijdt u rechtdoor tot u op de General Jacqueslaan komt. Draai links de Triomflaan op. Links ziet u het warenhuis Colruyt, rechts van u ligt de campus.
  • E19 vanuit Antwerpen/Mechelen. Sluit via de grote Ring (R0) aan op de A201 naar Brussel/Evere. Rij voorbij de NAVO-gebouwen en volg richting Reyerslaan. Draai de Reyerslaan links op en volg richting Montgommery. Aan het rond punt 'Montgommery' rijdt u rechtdoor tot u op de General Jacqueslaan komt. Draai links de Triomflaan op. Links ziet u het warenhuis Colruyt, rechts van u ligt de campus.
  • E40 vanuit Leuven/Luik. Volg de E40 tot het einde (18, Reyers). Draai de Reyerslaan links op en volg richting Montgommery. Aan het rond punt 'Montgommery' rijdt u rechtdoor tot u op de General Jacqueslaan komt. Draai links de Triomflaan op. Links ziet u het warenhuis Colruyt, rechts van u ligt de campus.
  • E411 vanuit Luxemburg/Namen/Overijse. Volg de E411 helemaal tot op het einde. Vervolgens kan u aansluiten op de Jules Cockxstraat. Op het einde daarvan draait u links op, net voor brandweerpost 'Delta'. Dit is de Triomflaan. Volg deze tot voorbij het kruispunt (garage Renault op uw linkerkant) en vervolgens komt u de campus op uw rechterkant tegen.

Campustoegang beperkt voor auto's:

CampustoegangOp campus Etterbeek is een toegangssysteem met verzinkbare palen in gebruik. Het systeem werkt op basis van nummerplaatherkenning wat betekent dat iedereen wiens nummerplaat geregistreerd staat automatisch toegang krijgt tot de campus.


Studenten en personeelsleden kunnen hun nummerplaat laten registreren via het intranet (klik op 'registratie nummerplaat').
Externe bezoekers die met de wagen de campus op en af willen rijden moeten zich aanmelden via de intercom aan de ingangen. Deelnemers aan evenementen ontvangen bij inschrijving een speciale barcode die toegang geeft tot de campus.

Terug naar boven

Campus Jette

Laarbeeklaan 103
1090 Brussel
Tel. 02 477 41 02
e-mail :

De medische campus Jette situeert zich in het westelijk deel van de Brusselse agglomeratie langs de Tentoonstellingslaan in de nabijheid van de Brusselse grote ring en de autosnelwegen E40 Brussel - Oostende en A12 en E19 tussen Brussel - Antwerpen.

Deze campus is niet alleen de thuisbasis van de faculteit Geneeskunde en Farmacie maar omvat ook de gebouwen van het UZ Brussel, het departement gezondheidszorg van de Erasmushogeschool Brussel en HealthCity. Verder vind je er ook een studentenrestaurant, bibliotheek, Centrum voor Studie en Begeleiding, enz...

Campusplannen

Bereikbaarheidsfiche MIVB

Op vraag van de Vrije Universiteit Brussel maakte de MIVB een bereikbaarheidsfiche op voor de beide campussen van de universiteit. Deze fiches geven een overzicht van de verschillende mogelijkheden die het openbaar vervoer in Brussel biedt om de campussen te bereiken.

Bereikbaarheidsfiche Slim Weg

Ook slimweg.be maakte een bereikbaarheidsfiche voor de beide campussen. Je kan er all mogelijke manieren om op de campus te raken, downloaden of afdrukken.

Voor een uitgebreide uurregeling kan u terecht op de website van de NMBS. Voor meer informatie over de buslijnen in Brussel kan u terecht op de website van de MIVB. Kijk voor meer informatie op de website van De Lijn.

Auto

Op de grote Ring (R0) rond Brussel neemt u afrit 9. Vervolgens kan u de wegwijzers naar het UZ Brussel volgen.

Voor gedetailleerde of alternatieve routes kan u onder andere Google Maps of Mappy.com raadplegen.

Campustoegang beperkt voor auto's:

Op campus Jette is een toegangssysteem met verzinkbare palen in gebruik.
CampustoegangHet systeem werkt op basis van nummerplaatherkenning wat betekent dat iedereen wiens nummerplaat geregistreerd staat automatisch toegang krijgt tot de campus.

Studenten en personeelsleden kunnen hun nummerplaat laten registreren via het intranet (klik op 'registratie nummerplaat').

Externe bezoekers die met de wagen de campus op en af willen rijden moeten zich aanmelden via de intercom aan de ingangen. Deelnemers aan evenementen ontvangen bij inschrijving een speciale barcode die toegang geeft tot de campus.

Terug naar boven

Campus Kaai

Campusplan downloaden

Campusplan Etterbeek/Jette in 3D (Nederlandstalige versie)

Campusplan Etterbeek/Jette in 3D (Engelse versie)

Terug naar boven

©2008• Vrije Universiteit Brussel • Pleinlaan 2 • 1050 Elsene • Tel.: 02/629.21.11 • info@vub.ac.bedisclaimer