VUB-faculteit Ingenieurswetenschappen sluit 2 dubbele Europese diplomeringsovereenkomsten af.

De Faculteit Ingenieurswetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft bij het begin van het academiejaar twee dubbele diplomeringsovereenkomsten afgesloten met toonaangevende Europese ingenieursscholen: Politecnico di Milano en Ecole Centrale de Marseille.

Een prestigieuze overeenkomst

Beide instellingen zijn samen met de VUB lid van het prestigieuze netwerk T.I.M.E., Top Industrial Managers for Europe. De Vrije Universiteit Brussel is als enige Vlaamse universiteit lid van T.I.M.E.

Binnen de akkoorden is afgesproken dat de VUB een student van Ecole Centrale Marseille zal onthalen voor de twee komende jaren in de Master Burgerlijke Bouwkunde. De VUB zal op haar beurt een studente uitsturen naar Politecnico di Milano met het oog op behalen van een dubbel diploma van Burgerlijk Ingenieur-Architect.

T.I.M.E. Een springplank voor veelbelovende ingenieursstudenten

T.I.M.E. is een internationaal netwerk van meer dan zestig universitaire instellingen in Europa en daarbuiten. Het functioneert als ontmoetingplatform voor de bevordering van internationale uitwisselingen van studenten die leiden tot dubbele masterdiplomering in academische ingenieursstudies.

Het basisprincipe van dubbele diplomering binnen T.I.M.E. is eenvoudig. Als een student succesvol - met minstens onderscheiding - zijn bachelordiploma in de ingenieurswetenschappen behaalt aan de Vrije Universiteit Brussel, dan kan hij/zij in twee jaar tijd een masterdiploma behalen bij een partnerinstelling.  Na dit succesvol afgelegd te hebben met daarna nog veertig studiepunten aan de thuisinstelling ontvangt hij/zij een tweede diploma van de VUB. De VUB onthaalt uiteraard ook studenten van T.I.M.E.-partners voor analoge dubbele diplomeringtrajecten.

Binnen T.I.M.E. heeft de VUB tegenwoordig een tiental succesvolle bilaterale uitwisselingovereenkomsten met prestigieuze ingenieurscholen in Zweden, Italië, Frankrijk en nog andere landen.

De faculteit Ingenieurswetenschappen van de VUB spitst haar dubbel diplomabeleid toe op een kleine maar kwalitatief hoogstaande kern van partnerinstellingen, die binnen T.I.M.E. geselecteerd worden op basis van hun betrouwbaarheid in onderwijs, infrastructuur en onthaalcapaciteit. De Politecnico di Milano en Ecole Centrale Marseille zijn zulke instellingen.