Jaarverslag van UZ Brussel bekroond met Prijs voor Digitale Communicatie

Digitaal jaarverslag UZ Brussel wint prijs digitale communicatie

De Prijs voor de Digitale Communicatie werd toegekend aan het Universitaire Ziekenhuis van Brussel voor hun digitaal geanimeerde jaarverslag. In ‘UZ Brussel in 2012: de switch’ maakte het ziekenhuis volop gebruik van digitale technieken om van het verslag een succesvol communicatiemiddel te maken.

De prijs is een gezamenlijk initiatief van Kortom en V-ICT-OR. Kortom is de vakvereniging van 930 communicatieprofessionals van de verschillende overheidsniveaus. V-ICT-OR is de Vlaamse ICT-organisatie die de deskundigheid in het vakgebied ICT wil ontwikkelen en bevorderen, om zo de professionalisering van ICT-beroepsmensen in het lokale bestuur te ondersteunen.

Originele uitblinker

‘De Switch’ heeft de prijs niet gestolen. Het jaarverslag, dat is samengesteld uit drie lagen, verrast de gebruiker en blinkt uit in originaliteit. In een eerste laag geven 12 geanimeerde tekeningen 12 activiteiten weer die het UZ Brussel tekenend vindt voor het voorbije jaar. Op de tweede en derde laag vindt de gebruiker dan telkens meer uitleg, waarbij de laatste laag vooral de klassieke cijfers en details eigen aan een jaarverslag bevat.

“Het UZ Brussel heeft digitale communicatie ingezet om meer dan 3500 mensen te verleiden om een doorgaans saaie publicatie als het jaarverslag te lezen,” zegt jurylid Marc van Daele (communicatiebeleidscoördinator van de gemeente Zwijndrecht). “Zelfs als je enkel de animaties bekijkt, heb je de kernboodschappen mee.”

Wie De Switch met eigen ogen wil bekijken, kan dat hier doen.

5 straffe laureaten

Het unieke communicatieproject van UZ Brussel haalde het van vier andere laureaten die gekozen waren uit 27 inzendingen. Ook Toerisme Vlaanderen, Klasse en de steden Oostende en Brugge waren genomineerd.