Tweede termijn Leerstoel Publiek-Private Samenwerking ingezet

Tweede editie VUB Leerstoel PPSDe Chair in Public-Private Partnership aan de Vrije Universiteit Brussel gaat zijn tweede termijn in. De ondertekening van het nieuwe leerstoelcontract 2015-2018 vond op dinsdag 2 december 2014 plaats op de campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel.

Titularis van de leerstoel is professor Lieven De Moor, die de fakkel overneemt van professor Elvira Haezendonck. De sponsoring van de Leerstoel wordt tevens uitgebreid met twee nieuwe partners: KBC Securities en Triodos Bank.

De Vrije Universiteit Brussel richtte in 2010 samen met financieel adviesbureau Deloitte, advies- en ingenieursbureau Grontmij en advocatenkantoor Laga, de VUB Chair in Public-Private Partnership op.

Onderzoek naar publiek-private samenwerkingen
De VUB Chair in Public-Private Partnership aan de Vrije Universiteit Brussel stimuleert multidisciplinair onderzoek op het gebied van Publiek-Private Samenwerking (PPS) en de verspreiding van de output over een uitgebreid netwerk.

De VUB Chair in Public-Private Partnership initieert, organiseert en neemt deel aan conferenties, lezingen, workshops en andere activiteiten voor en met studenten, academici, professionals en het grote publiek. De Leerstoel richt zich zowel op lokaal, nationaal en internationaal georiënteerd onderzoek binnen het PPS-thema. Naast onderzoek organiseert de Leerstoel tevens meerdere activiteiten in samenwerking met de sponsors.