U bent hier

‘Revenge of the Common Place’ tot en met 30 september in Venetië

common place

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

In Venetië loopt, in het kader van de 56e Biënnale voor beeldende kunsten aldaar, momenteel de tentoonstelling The Revenge of the Common Place. Curator van dit ‘collateral event’, dat is opgenomen in het officiële nevenprogramma van de tweejaarlijkse hoogmis van de internationale beeldendekunstwereld, is VUB-prof Hans De Wolf.

Professor De Wolf stelde The Revenge of the Common Place samen in samenwerking met het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA). Het Vlaamse Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media voorziet in financiële steun.

Prof De Wolf recycleert hierbij – op artistiek zeer verantwoorde wijze – het thema van de succesvolle tentoonstelling Master Mould and Copy Room, die het afgelopen najaar in de Central Academy for Fine Arts te Peking liep. Ook in Venetië staat de spanning tussen ‘het origineel’ en ‘de kopie’ centraal.

Werken van Rinus Van de Velde, die in China veel aanzien oogstten, worden voor The Revenge of the Common Place aangevuld met producties van Francis Alÿs en Song Dong (Wikipediapagina).

De tentoonstelling vindt plaats in het Palazzo Nani Mocenigo, Dorsoduro 960, 30123 Venetië en loopt tot en met 30 september. Dagelijks open van 10:30 tot 18:30, behalve op maandag.

Bezoek, voor meer informatie, de website en Facebookpagina van The Revenge of the Common Place.

kaart