U bent hier

VUB-incubatiecentrum ICAB bestaat 5 jaar

logo icabBusiness & Technology Incubator ICAB is vijf jaar oud. Zelfs in een wereld waarin ontwikkelingen zichzelf aan een verbazingwekkend tempo opvolgen, is dat nog behoorlijk jong. Toch heeft deze broedplaats voor jonge Brusselse techno-ondernemingen al heel wat indrukwekkende resultaten op zijn palmares staan.

Slim en open ondernemerschap faciliteren

Het idee achter ICAB is even simpel als evident. Stap één: verlos ondernemers van zoveel mogelijk rompslomp. Stap twee: laat hen genieten van de schaalvoordelen die haar faciliteiten bieden. Stap drie: nodig hen uit te profiteren van de, zowel fysieke als mentale, nabijheid van de universiteit.

Op een steenworp van campus Etterbeek huist en ondersteunt ICAB jonge ondernemingen in een uniek ecosysteem. ICAB-start ups worden beslommeringen over huisvesting en werkomgeving bespaard en kunnen zich daardoor concentreren op hun kernactiviteiten. Daarnaast biedt ICAB een waaier aan betrouwbare expertise, op zowel bedrijfsmatig als wetenschappelijk en technisch vlak. Vooral wat dat laatste betreft, is het goede nabuurschap van gebouw K een onbetaalbare meerwaarde.

Resultaten

ICAB is een samenwerkingsverband tussen de VUB, de Brusselse ontwikkelingsmaatschappij GOMB en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De afgelopen vijf jaar werden onder de hoede van het ICAB honderd bedrijven opgestart, vijfhonderd arbeidsplaatsen gecreëerd en investeringen ter waarde van in totaal dertien miljoen euro opgehaald. Onder deze ondernemingen, die allen een open entrepeneurship-ethiek onderschrijven, ronkende namen zoals WooRank, SoftKinetic, TagTagCity en Edebex. Momenteel huist het ICAB 44 bedrijven.

Om dit palmares te vieren, houdt het ICAB een verjaardagsfeestje op woensdag 13 mei.      

Succesvolste co-working in België

ICAB herbergt ook het initiatief BetaCowork, een gedeelde werkomgeving en -gemeenschap die maar liefst 180 leden telt. Daarmee is BetaCowork als pionier nog steeds veruit het meest succesvolle co-working-initiatief in België.