Drie VUB-hockeyers naar Rio

Topsportstudenten Loick Luypaert (Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen), Florent Van Aubel (Communicatiewetenschappen) en Amaury Keusters (Postgraduaat Sportmanagement) hebben zich met de Red Lions, de Belgische nationale hockeyploeg, geplaatst voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Zowel Loïck, Florent als Amaury speelden een belangrijke rol in het kwalificatietornooi. Ook VUB-alumnus Jérôme Truyens (Handelsingenieur) maakt deel uit van de selectie.

Met ook Louis Croenen (topsportstudent zwemmen, Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen) telt de VUB nu reeds vier topsportstudenten die een Olympische kwalificatie afdwongen.

Van links naar rechts: Loïck Luypaert, Amaury Keusters en Florent Van Aubel

Bekijk hier het interview met Loïck Luypaert na de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

Bekijk op deze pagina de hattrick van Florent Van Aubel in de halve finale van de Hockey World League tegen Indië.

Bekijk hier het interview met Amaury Keusters na zijn hattrick in de World League-wedstrijd tegen China.