VUB-onderzoeker Yunfeng Nie wint Michael Kidger Memorial Scholarship award 2016

Yunfeng NieYunfeng Nie, PhD bij B-PHOT Brussels Photonics Team, is de winnaar van de Michael Kidger Memorial Scholarship award 2016. Ze wint de award voor haar onderzoek in een nieuw ontwerpalgoritme voor speciale freeform imaging systems.

Het optical imaging system waaraan ze werkt, zijn gebaseerd op freeform optische oppervlakken die bijzonder moeilijk te vervaardigen zijn. Die optische componenten worden toegepast voor auto- en binnenverlichting , in geavanceerde productieprocessen met lasers , in head-mounted displays gebruikt in virtual reality apparaten en in fotovoltaïsche systemen. B - PHOT wordt erkend als één van de wereldleiders op het gebied van onderzoek met betrekking tot het ontwerp en de fabricage van freeform lenzen en spiegels.

Yunfeng is een PhD in de optics en fotonica onder leiding van Prof. Fabian Duerr (2012 Kidger Scholar Awardee) en Prof. Hugo Thienpont van de Vrije Universiteit Brussel. Haar onderzoek is gefinancierd door het Marie Curie Initial Training Network " ADvanced OPtical SYStem design" (ADOPSYS) van het Zevende Kaderprogramma van de Europese Unie (KP7). Yunfeng hoopt haar promotieonderzoek af te ronden in het begin van 2018.

Sinds de eerste uitreiking in 1998, worden de Kidger Memorial Scholarship Awards elk jaar toegekend aan een student in optisch ontwerp, dat zowel het ontwerp van lens als de verlichting omvat. Yunfeng zal de Kidger Scholarship Award 2016 op 15 september 2016 tijdens de Britse Optical Design Meeting (UKODM) in  Oxfordshire ontvangen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de Kidger-website.