U bent hier

News about Leerkrachten

  • Het Photonics Explorer team van de Vrije Universiteit Brussel is een speciale educatieve kit aan het ontwerpen over licht, optica en fotonica om de vaak nogal theoretische leerstof te illustreren met boeiende experimenten. Door de leerlingen actief aan het experimenteren te zetten, wil men hun nieuwsgierigheid en interesse voor wetenschappelijk onderzoek aanwakkeren. De kit wordt in verschillende talen gemaakt en zal begin 2012 gratis verdeeld worden bij leerkrachten in heel Europa.
  • Er dreigt de komende jaren een nijpend tekort aan leraars. De inschrijvingscijfers van de lerarenopleidingen dalen en jonge leerkrachten stromen vaak snel weer uit het beroep. Eerder onderzoek toonde aan dat heel wat leraars kampen met gevoelens van frustratie en onmacht, maar uit de vergelijking met andere werknemers die onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Antwerpen maken in het nieuwe boek ‘Leraars.
  • Hoe werken onze hersenen nu precies? Hoe werkt ons geheugen? Wat gebeurt er in de hersenen bij een epilepsieaanval? Je komt het te weten op de informatiesessie over de hersenen en de hersenfunctie die de vakgroep Kinesitherapie organiseert op dinsdag 17 maart 2009 voor het brede publiek. Via onder meer voordrachten, opstellingen en een expositie van hersenen en hersenpreparaten, krijgt u meer inzicht in de werking van het brein.
  • Begin januari zijn de Techniekclubs in Campus Etterbeek van start gegaan. Meisjes tussen tien en twaalf komen op onze campus technische werkstukjes in elkaar zetten onder begeleiding van Technopolis. Kent u enthousiaste jonge meiden uit het vijfde of zesde leerjaar die hier ook wel aan mee willen doen? Licht ze dan in over de Techniekclubs.

    Uitdaging voor meisjes met pit
  • De Vrije Universiteit Brussel wil jongeren enthousiast maken voor IT en technologie en lanceert daarom samen met enkele hogescholen en Agoria het educatief project ‘I love IT’. Jongeren uit de tweede graad secundair onderwijs kunnen dit schooljaar meedoen aan een klasproject om een nieuw intelligent kledingstuk te bedenken en ontwikkelen! Creativiteit en innovatie staan hierin centraal.

    Haalt jouw kledingstuk de finale op 16 mei 2008?
  • In de schaduw van de RoboCup, een wedstrijd waarbij onderzoeksinstellingen en universiteiten van over de hele wereld elkaar proberen te overtroeven door almaar betere robots te bouwen, vindt dit schooljaar voor het eerst in België ook een RoboCup Junior plaats. Bedoeling is om schoolteams op speelse wijze vertrouwd te maken met de technologie door hen in groep een robot te laten bouwen, die tijdens de finale in april 2009 kan deelnemen aan een van de twee disciplines: dansen of redden.