Er wordt momenteel aan deze website gewerkt. Alle activiteit op de website worden mogelijks niet opgeslagen.

U bent hier

News about Openlesdagen

  • Openlesdagen 2015 VUB

    Van lessen over reële getallen en verzamelingen via Engelse taalverwerving tot colleges over algoritmen en datastructuren: deze week maken maar liefst 600 leerlingen uit het secundair onderwijs kennis met de universitaire manier van lesgeven tijdens de openlesdagen van de Vrije Universiteit Brussel.

  • Traditiegetrouw worden elk jaar aan de VUB tijdens de krokusvakantie de ‘openlesdagen’ georganiseerd. Vijf dagen lang kunnen leerlingen die in hun laatste of voorlaatste jaar middelbaar zitten dan een of meerdere universitaire cursussen volgen. Bedoeling is ze wegwijs te maken in de talrijke opleidingen die aan de VUB gegeven worden en ze te helpen een doordachte studiekeuze te maken.

  • Het is ondertussen een traditie geworden aan de VUB: de openlesdagen. Vijf dagen lang kunnen scholieren uit het laatste jaar middelbaar tijdens hun krokusvakantie aan onze universiteit lessen komen volgen. Dit jaar kwamen 448 nieuwsgierigen opdagen, oftewel 71 % van de vooringeschrevenen. Voorwaar geen slecht resultaat. Bovendien wijdde TVBrussel een uitzending aan het initiatief, wat de ruchtbaarheid errond alleen maar kan verhogen. Op weg naar een nog groter succes volgend jaar? Laten we hopen…