Vrije Universiteit Brussel

 

Welkom bij de Opleiding Notariaat

Directeur van de Opleiding: Prof. Dr. Elisabeth Alofs / Co-directeur van de Opleiding: Prof. Dr. Ruud Jansen

Infomomenten: Tijdens de VUB-infodagen (18/03/2018, 22/04/2018, 08/09/2018) op onze campus wordt er telkens om 14 u een toelichting gegeven over de Opleiding Notariaat. Op elke VUB-infodag is er iemand van de Opleiding Notariaat aanwezig die meer uitleg op maat kan geven over de opleiding.

Onthaalavond Opleiding Notariaat
De onthaalavond voor academiejaar 2017-2018 vond plaats op maandag 25 september 2017 van 19 tot 21 uur in B0.31.

Informatiebrochure over de Opleiding Notariaat
De gloednieuwe informatiebrochure over de Opleiding Notariaat is uit!

Powerpointpresentatie informatiesessie Opleiding Notariaat 2017-2018
Hier vindt u powerpointpresentatie over de informatiesessie Opleiding Notariaat 2017-2018.

Opleiding Notariaat op Facebook
Word lid van de onze Facebookgroep: Opleiding Notariaat Vrije Universiteit Brussel en blijf op de hoogte van onze onthaalavonden en infomomenten, onze Permanente vormingcyclus Estate Planning (PEP) of andere interessante studiedagen en/of vacatures in de notariële en/of estate planningssector! Onze Facebookgroep staat open voor alle studenten, alumni en sympathisanten van de Opleiding Notariaat en van PEP.

Permanente vormingscyclus Estate Planning (PEP): Vereffening & Verdeling
In het kader van de Permanente Vormingscyclus Estate Planning (PEP) organiseert de Master of Laws in het Notariaat jaarlijks een opleiding(enreeks). In 2016-2017 werd een opleiding rond het thema vereffening-verdeling georganiseerd. Op donderdag 15 juni 2017 (14:00-18:00) werden de theoretische aspecten en knelpunten inzage vereffening-verdeling na echtscheiding en na overlijden toegelicht. Op zaterdag 17 juni 2017 (09:30-17:30) werden de praktische vaardigheden inzake vereffening-verdeling na echtscheiding aangeleerd aan de hand van het Excel-rekenschema. Meer info over dit voorbije event

Plechtige diploma-uitreiking Faculteit Recht en Criminologie, incl. de Master of Laws in het Notariaat
Op vrijdag 1 december 2017 vond de plechtige diploma-uitreiking plaats voor de afgestudeerden van de faculteit Recht en Criminologie van het academiejaar 2016-2017, incl. van de Master of Laws in het Notariaat. Bekijk hier de fotoreportage en de video-opname.

Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck
De leerstoel Gommaar Van Oosterwyck 2017-2018 werd toegekend aan Minister van Justitie Koen Geens. De leerstoel vond plaats op vrijdag 27 april 2018. De titel van zijn voordracht luidde: Juridisch beroep van de Toekomst. De fotoreportage van deze leerstoel vindt u hier.

Studentenuitgaves van de cursussen van de opleiding Notariaat
De Opleiding Notariaat heeft een aantal van haar studentencursussen uitgegeven voor alumni en andere geïnteresseerden. In de reeks verschenen bij Knops Publishing zijn volgende titels beschikbaar: Notarieel Familierecht (Prof. Casman), Vereffening en verdeling (Prof. Casman), Inrichting van het notariaat (Prof. Michielsens en Prof. H. De Decker) en Notariële deontologie (Prof. Michielsens en Prof. H. De Decker). Het handboek van het opleidingsonderdeel Notarieel executierecht (Prof. Michielsens en Prof. Jansen) kan u bestellen bij Intersentia.

Vragen over de Opleiding Notariaat? Voor al uw vragen over de Opleiding Notariaat kan u terecht op ons algemeen e-mailadres opleiding.notariaat@vub.ac.be. Raadpleeg vooraf zeker eens onze FAQ's.

Facultaire ombudspersoon - Wie klachten of opmerkingen heeft over de onderwijsorganisatie, de examenregeling, het examenverloop, de beoordeling van de masterproef, de deliberatie, het bekendmaken van de resultaten, de studievoortgang en het halen van een creditbewijs in het kader van de Opleiding Notariaat kan contact opnemen met de facultaire ombudspersoon, Prof. dr. Erna Guldix.

Wilt u de Opleiding Notariaat een financieel duwtje in de rug geven? Doe dan een gift aan het Fonds Casman & Michielsens


 

 

©2004 • Vrije Universiteit Brussel • Pleinlaan 2 • 1050 Elsene • Tel.: 02/629.21.11 • info@vub.ac.be