Agogische Wetenschappen

Heb je zin om je te engageren op sociaal, politiek en/of cultureel vlak en wil streven naar een emanciperende samenleving? Ben je iemand die wil optreden als een tussenpersoon, als een ‘go-between’ en dit op 3 manieren: als begeleider, als beheerder en als beleidsverantwoordelijke?Interesseer je je voor het begeleiden, organiseren, ontwikkelen en evalueren van processen die leiden tot een maatschappij waarin elke volwassene aan bod kan komen?Hou je er van om als ‘Beheerder’ vrijwilligersswerk en activiteiten te coördineren en programma’s op te zetten voor werkzoekenden, allochtonen, jongeren én ouderen?Ben je geboeid door het uitstippelen van zinvol beleid dat inspeelt op de diverse noden van de bevolking?

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar:

Italië
Spanje
Turkije

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Als agoog heb je een zeer grondige kennis van de beleidscontouren en kan je in minstens één van de agogische werkdomeinen de implicaties en effecten van het beleid duiden. Je hebt inzicht in de specifieke en actuele situatie van specifieke doelgroepen en bent in staat om in te grijpen vanuit een breed maatschappelijke en inclusieve visie.

De cultureel agoog is onderlegd in het inschakelen van aspecten van cultuur en kunst als veranderkundig educatief middel.

De vormingsdeskundige agoog kan rollen opnemen als ontwerper, adviseur, begeleider en beoordelaar van vormingssituaties voor volwassenen en in het informeel leren.

De vrijetijdsagogoog is in staat om op een wetenschappelijke en autonome wijze een analyse te maken en een eigen beleidsrelevante visie te ontwikkelen.

De sociaal agoog integreert educatieve en integratieve methodieken in zijn werk.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Na je bacheloropleiding Agogische wetenschappen kan je nog verschillende andere richtingen uit. Zo kan je kiezen voor de Master in de Onderwijskunde of, na het volgen van een voorbereidingsprogramma, starten in de opleidingen Master in de Sociologie, Master in de Politieke wetenschappen, Master in het Toerisme, Master in het Management en Beleid van de Gezondheidszorg en Master in het Management, Zorg en Beleid in de Gerontologie.

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Psychologie en Educatiewetenschappen

+32-2-6292536
facpe@vub.ac.be