Biomedische Wetenschappen

Lijkt het je wel wat om te werken in een laboratorium? Voer je graag proeven uit? Ben je geboeid door ziekte en gezondheid? Droom je ervan om mee aan de basis te staan van een doorbraak in biomedisch onderzoek? Is ‘ja’ je antwoord op al deze vragen? Dan is Biomedische Wetenschappen een opleiding voor jou.

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar:

Nederland

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be 

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Omdat je getraind bent als wetenschappelijk onderzoeker, komen veel biomedici in laboratoria terecht. Dit kan binnen verschillende sectoren. Denk hier bijvoorbeeld aan de farmaceutische industrie, de klinisch-biologische of biotechnologische sector. Ook komen veel masters in onderzoekslaboratoria van universiteiten terecht.

Kies je voor het profiel Onderzoek en beleid, dan ben je ook voorbereid op het als deskundige opnemen van een voorlichtende, adviserende of beherende taak gerelateerd aan volksgezondheid. Met het profiel Onderzoek en onderwijs kan je tijdens je masterstudie als 30 van de 60 studiepunten behalen die vereist zijn om les te geven in het secundair of hoger onderwijs.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

De meeste studenten vatten na de bachelorfase doorgaans de masteropleiding Biomedische Wetenschappen aan, maar dit is niet de enige mogelijkheid. Zo kan je ook rechtstreeks starten in de opleidingen Master in de Biomoleculaire wetenschappen, Master of Biomolecular Sciences of Master of Molecular Biology. Na het volgen van een voorbereidingsprogramma, kan je dan weer kiezen voor de Master in het Management en Beleid van de Gezondheidszorg of de Master in het Management, Zorg en Beleid in de Gerontologie.

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Faculteitssecretariaat Geneeskunde en Farmacie

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC) Jette

+32-2-4774481
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be