Er wordt momenteel aan deze website gewerkt. Alle activiteit op de website worden mogelijks niet opgeslagen.

Programma in het kort

Aantal ECTS-credits:
180 + 60
Aantal studiejaren:
3 + 1
Stage:
mogelijk voor 12 studiepunten, ook in het buitenland
Uitwisseling:
mogelijk via Erasmus+ in 3e bachelor en/of 1e master
Opleidingstaal:
Nederlands, Engels
Faculteit:
Economische en Sociale Wetenschappen & Solvay Business School
accredited by NVAO
Campus:
Brussels Engineering, Sciences & Humanities Campus

Kies je programma voor Communicatiewetenschappen:

Voor reguliere studenten
Geen werkstudentenplannen
Voor uitwisselingsstudenten

Bachelor of Science in de communicatiewetenschappen

profiel media, journalistiek en politiek
Academiejaar 2017-2018
Het modeltraject in de Bachelor of Science in de Communicatiewetenschappen, profiel Media, journalistiek en politiek (180 SP) bestaat uit 4 modules.

1. Bachelor module 1 (60 sp)
2. Bachelor module 2 (60 sp)
3. Bachelor module 3 - verplicht (42 sp)
4. Bachelor module 3 - profiel (18 sp)

Na de tweede bachelor dient de student een keuze te maken voor een van de vier profielen. Deze keuze wordt overgemaakt aan de studietrajectbegeleider via het formulier 'Keuze studieplan', te vinden op de facultaire website (www.vub.ac.be/ES > aanvraagformulieren) en dit voor 1 oktober.

Elk van de modules moet door de student succesvol voltooid worden om het bachelordiploma te behalen. De student dient hierbij de gestelde inschrijvingsvereisten te respecteren.

Bachelor module 1

Alle studenten die de bacheloropleiding in de communicatiewetenschappen aanvatten dienen met deze module te starten. Deze module komt overeen met het eerste jaar van het modeltraject.
Uit de hieronder genoemde cursussen, moet voor ten minste 60 ECTS-credits worden geselecteerd.