Farmaceutische Wetenschappen

Ben je geïnteresseerd in het verrichten van onderzoek naar een aantal hersenaandoeningen zoals epilepsie en de ziekte van Parkinson? De levertoxiciteit van een bepaalde molecule? De effecten vacn cosmetische producten op de huid? De levenscycli en de besmettelijkheid van virussen? In snelle en innoverende analytische bepalingsmethoden voor geneesmiddelen? Het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelenvormen? Het verbeteren van de farmaceutische zorg in de apotheek? Dan is de opleiding Farmaceutische Wetenschappen echt iets voor jou.

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar: 
 
België
Bulgarije
Italië
Malta
Nederland
Noorwegen
Polen
Portugal
Slovenië
Spanje
 
Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be 

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Als afgestudeerde Master (Apotheker) aan de Vrije Universiteit Brussel beschik je over alle noodzakelijke intellectuele en praktische vaardigheden om een succesvolle loopbaan uit te bouwen.

Officinapraktijk

Een groot deel van de studenten bereidt zich voor op een officinapraktijk. De Master in de Farmaceutische Zorg is daar dan ook grotendeels op gericht. Naast de openbare officina (zeg maar apotheek om de hoek) bestaat er ook zoiets als een gesloten officina, zoals bijvoorbeeld de ziekenhuisapotheek. Hier zorgt de apotheker in samenspraak met de artsen voor het aanmaken en het verdelen van de meest aangewezen medicatie voor de ziekenhuispatiënten.

Vraag vanuit de industrie

Steeds meer apothekers vinden echter een boeiende baan buiten de officina. De Master in de Geneesmiddelenontwikkeling bereidt je hier perfect op voor. De vraag uit de industrie naar apothekers overschrijdt ruimschoots het aanbod.

De apotheker kan functies vervullen die verband houden met de ontwikkeling, de productie en de registratie van geneesmiddelen voor menselijk en diergeneeskundig gebruik. Ook in de cosmetica-industrie worden apothekers gevraagd. Zelfs de voedingsnijverheid en de scheikundige nijverheid doen beroep op apothekers in hun zoektocht naar nieuwe producten.

Onderwijs en onderzoek

Andere afgestudeerden vinden dan weer een boeiende baan in het onderwijs, bij de overheid of in het wetenschappelijk onderzoek.

Ontcijferen van artsengeschrift

Rekening houdend met die enorme verscheidenheid aan beroepsmogelijkheden, komen alle aspecten van de farmaceutische wetenschappen aand bod in de opleiding aan het Farmaceutisch Instituut van de Vrije Universiteit Brussel.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Faculteitssecretariaat Geneeskunde en Farmacie

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be