Farmaceutische Zorg

Als officina-apotheker combineer je wetenschappelijk inzicht met minstens even relevante communicatieve en sociale competenties. Als brug tussen patiënt en geneesmiddel draag je daarbij een zeer grote verantwoordelijkheid. Als apotheker van patiënten die steeds mondiger en (al dan niet correct) geïnformeerd zijn, wordt deze maatschappelijke rol er bovendien niet gemakkelijker op. Als apotheker met een steeds complexer assortiment, brengt ook het puur wetenschappelijke aspect een hele uitdaging met zich mee...

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

Verruim je blik in het buitenland

Via het Erasmusprogramma kan je een deel van je opleiding in het buitenland volgen en via de Erasmus docentenuitwisseling kom je tijdens de hoorcolleges in contact met professoren uit andere Europese landen.

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Als afgestudeerde met een masterdiploma van de Vrije Universiteit Brussel beschik je over alle intellectuele en praktische kennis en vaardigheden om een succesvolle loopbaan uit te bouwen.

De Master in de Farmaceutische Zorg bereidt je specifiek voor op de officinapraktijk. Naast de openbare officina bestaat er ook zoiets als een gesloten officina, zoals bijvoorbeeld de ziekenhuisapotheek. Hier zorgt de apotheker in samenspraak met de artsen voor het aanmaken en het verdelen van de medicatie voor de ziekenhuispatiënten.

Andere afgestudeerden vinden dan weer een boeiende baan in het onderwijs, bij de overheid of in het wetenschappelijk onderzoek.

Daarnaast kan je als apotheker ook aan de slag in de farmaceutische industrie, cosmetica-industrie of voedingsnijverheid.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Faculteitssecretariaat Geneeskunde en Farmacie

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC) Jette

+32-2-4774481
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be