Geneesmiddelenontwikkeling

De masteropleiding in de geneesmiddelenontwikkeling bereidt je voor op de verschillende aspecten en fases van het industriële en onderzoekswetenschappelijke apothekerswerk. In deze snel evoluerende en hoogtechnologische wereld, waarin een steeds omvangrijkere kennis van menselijke ziekte en gezondheid leidt tot steeds complexere geneesmiddelen, zijn inzicht en laboratoriumervaring belangrijker dan feitenkennis.

Lees verder

Internationale kansen

Verruim je blik in het buitenland

Via het Erasmusprogramma kan je een deel van je studie in het buitenland volgen en via de Erasmus docentenuitwisseling kom je tijdens de hoorcolleges in contact met professoren uit andere Europese landen.

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Als afgestudeerde met een masterdiploma van de Vrije Universiteit Brussel beschik je over alle intellectuele en praktische kennis en vaardigheden om een succesvolle loopbaan uit te bouwen.

  • Je kan functies vervullen in de farmaceutische industrie die verband houden met de ontwikkeling, de productie en de registratie van geneesmiddelen voor menselijk en diergeneeskundig gebruik.
  • Ook de cosmetica-industrie doet beroep op apothekers in haar zoektocht naar nieuwe producten. Zelfs in de voedingsnijverheid en de scheikundige nijverheid worden apothekers gevraagd.
  • Andere afgestudeerden vinden dan weer een boeiende baan in het onderwijs, bij de overheid of in het wetenschappelijk onderzoek.
  • Daarnaast kan je natuurlijk ook aan de slag als officina-apotheker.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Faculteitssecretariaat Geneeskunde en Farmacie

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC) Jette

+32-2-4774481
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be