Programma in het kort

Aantal studiejaren:
3 + 1
Uitwisseling:
mogelijk in binnen- en buitenland via Erasmus+ en andere programma's
Opleidingstaal:
Faculteit:
Letteren en Wijsbegeerte
accredited by NVAO
Campus:
Brussels Engineering, Sciences & Humanities Campus

Kies je programma voor Geschiedenis:

Master in de geschiedenis

Profiel Food History
Academiejaar 2017-2018
Master in de Geschiedenis: Profiel Food History
"VUB-students wishing to obtain the diploma of Master in History with the mention of "Food History and Culture" must participate in Erasmus exchange programme (with Leiden or Tours, 1st semester, for about 20 ECTS). Moreover, they need to have a certificate that confirms their knowledge of English".

Module I Masterproef

Het betreft een verplicht studiedeel van 24 studiepunten.
Uit de hieronder genoemde cursussen, moet voor ten minste 24 ECTS-credits worden geselecteerd.
Title Translation Course titular Sem CR
Masterproef Geschiedenis English 1e en 2e semester 24

Module II Theorie van de geschiedenis

Het betreft een verplicht studiedeel van 12 studiepunten.
Uit de hieronder genoemde cursussen, moet voor ten minste 12 ECTS-credits worden geselecteerd.
Title Translation Course titular Sem CR
Oefeningen comparatieve geschiedenis English 1e semester 6
Theorie van de geschiedenis English 1e semester 6

Module III- Historische keuzevakken voor Profiel

Het betreft een verplicht pakket van studiedelen waarbinnen de student voor 12SP studiedelen dient te kiezen. Minimum 6 SP moeten gekozen worden uit het pakket 'Historische keuzevakken'. Maximum 6 SP mogen gekozen worden uit het pakket 'Andere keuzenvakken'.
Om deze module af te werken, moet de student 12 studiepunten behalen.

MA HIST- Historische keuzevakken voor het Profiel

Uit de hieronder genoemde cursussen, moet voor ten minste 6 ECTS-credits worden geselecteerd.

MA HIST- Andere keuzevakken voor het Profiel

MA HIST Module IV Profiel Food History

Het betreft een pakket van verplichte studiedelen waarbinnen de student 12 studiepunten dient op te nemen.