Industriële Farmacie

Wil je de processen van bereiding/productie van geneesmiddelen op industriële schaal begrijpen en opvolgen?Wil je inzicht verwerven in de technieken voor analyse van geneesmiddelen en hulpstoffen?Wil je leren hoe je een kwaliteitssysteem kan beheren?Wil je je verder verdiepen in alle aspecten van de farmaceutische industrie?

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Als afgestudeerde Master na Master in de Industriële Farmacie beschik je over alle vaardigheden om als industrieapotheker in de farmaceutische industrie te functioneren. Hiertoe behoren onder meer de productie van geneesmiddelen, de kwaliteitscontrole ervan, de ontwikkeling van galenische vormen, de experimentele en klinische farmacologie, regulatory affairs en de marketing verantwoordelijkheden.

Ook zijn industrieapothekers werkzaam als product- en salesmanagers, clinical associates, medical writers, verantwoordelijke voor publiciteit en voorlichting, administratieve medewerkers bij de medische departementen, enz...

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Faculteitssecretariaat Geneeskunde en Farmacie

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC) Jette

+32-2-4774481
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be