Industriële Wetenschappen: Elektronica-ICT

We googlen en lezen onze e-mail op smartphones, we skypen de wereld rond met spraak en video, we kopen en verkopen via e-shops, we leven groener dankzij intelligente verwarming, we gebruiken draadloze sensornetwerken om patiënten op de voet te volgen en het verkeer wordt veiliger door de beeldherkenning van nummerplaten...

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar:

België
Estland
Italië
Oostenrijk
Roemenië
Spanje

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be 

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

De opleiding Industriële Wetenschappen is praktisch georiënteerd. Binnen de opleiding worden mensen opgeleid die onmiddellijk inzetbaar zijn in een hoogtechnologische industriële omgeving. Als industrieel ingenieur ben je vaak de schakel tussen de vaktechnici aan de ene kant en de meer 'theoretische' burgerlijk ingenieurs aan de andere kant. Afgestudeerde industrieel ingenieurs worden ook vaak als procesingenieurs ingezet, waarbij ze gekende processen en technieken toepassen en onderhouden. Maar evengoed kan je leidinggevende functies bekleden in het bedrijfsleven, de dienstensector en de overheid. Starten als zelfstandig ondernemer behoort ook tot de mogelijkheden.

Aangezien ingenieurs een knelpuntberoep vormen, is een ruime keuze aan werkgelegenheid gegarandeerd. Bovendien is het beroep zeer uitdagend, gevarieerd, boeiend en met de nodige verantwoordelijkheid.

Meer informatie over de beroepsmogelijkheden van een industrieel ingenieur kan je vinden op www.vub.ac.be/ingenieur.

Masters in de Industriële Wetenschappen: Elektronica-ICT komen op de arbeidsmarkt met een gegeerd diploma op zak en kunnen aan de slag in de zeer brede wereld van de elektronica en ICT. Daarnaast kunnen zij ook in een academische context onderzoek verrichten, starten als zelfstandige ondernemer of een leidinggevende functie opnemen in de dienstensector of bij de overheid.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Ingenieurswetenschappen

+32-2-6292901
secr@ir.vub.ac.be